LMP: segíteni kell a méhészágazatot

Belföld, 2020.03.10

Felhívjuk felhasználóink figyelmét, hogy a 12.14 órakor kiadott, LMP: segíteni kell a méhészágazatot című anyagunk 3. bekezdésének 2. mondatát - mivel a közlő utólag módosította közleményét - pontosítjuk.

A mondat helyesen:


A kormány azonban a jelenlegi 5 0 0 forintos támogatást csupán 1 0 0 0 f o r i n t r a növelné - tette hozzá.



Felhívjuk tisztelt felhasználóink figyelmét, hogy a hitelesség érdekében a javításokat hajtsák végre a felhasznált anyagon!

PONTOSÍTOTT VÁLTOZAT - LMP: segíteni kell a méhészágazatot

Budapest, 2020. március 10., kedd (MTI) - A méhészszakma nagyobb támogatását, valamint a méhek megóvását célzó intézkedések bevezetését is szorgalmazza az LMP országgyűlési frakciójának tagja a beporzók világnapján.

Hohn Krisztina keddi budapesti sajtótájékoztatóján elmondta: növelni kell a méhcsaládonként nyújtott támogatást, amely jelenleg például Romániában hétszerese a Magyarországon nyújtott összegnek.

Ha a magyar méhészek is a románokéhoz hasonló összeget kapnának, az megakadályozná a szakma elöregedését, máskülönben szerinte méhészek hiányában a méhek is elpusztulnak majd - sérelmezte. A kormány azonban a jelenlegi 500 forintos támogatást csupán 1000 forintra növelné - tette hozzá.

Az LMP egy olyan javaslaton is dolgozik, amely egy online regisztrációs rendszer létrehozását tartalmazná. A gazdáknak ebben kötelezően fel kellene tüntetniük, milyen növényvédő szereket használnak földjeiken, így megelőzhető lenne a jelentős méhpusztulás - mondta.

Hohn Krisztina a mézfogyasztás ösztönzését is szorgalmazza.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!