Lomnici: a társadalom az ngo-k ellenőrzését várja el a kormánytól

Belföld, 2020.06.26

A társadalom azt várja el a kormánytól, hogy átlátható legyen a nem kormányzati szervezetek (ngo-k) működése - mondta ifj. Lomnici Zoltán, a Századvég Alapítvány jogi szakértője az M1 aktuális csatorna péntek esti műsorában.

Felidézte: korábban a lobbiszervezetek elsősorban gazdasági befolyásszerzésre törekedtek, a Századvég Alapítvány legfrissebb elemzése szerint azonban ez átalakult.

A lobbi kifejezés mára inkább már egy jóhiszemű megközelítése annak a ténynek, hogy idegen gazdasági vagy politikai csoportok "ügynökszervezeteket" telepítenek egy-egy országba - magyarázta. Hozzátette: ezek az egy vagy több finanszírozó által pénzelt "ügynökszervezetek" hatalomtechnikai eszközökkel megpróbálnak beavatkozni a helyi viszonyokba egy politikai ideológia, például a nyílt társadalom eszméje mellett.

Mint mondta, a nyílt társadalom szélsőséges liberális ideológiája nem egyeztethető össze a nemzeti, konzervatív kormány programjával, és ebből érdekkonfliktus alakul ki, ahogyan az most Magyarországon is történik.

Lomnici Zoltán elmondta: Magyarországon "a leghangosabb, legagresszívabb belpolitikai nyomásgyakorlást kifejtő szervezetek elsősorban a Nyílt Társadalom Alapítványhoz és az alapítványt életre hozó Soros Györgyhöz köthetőek".

A jogi szakértő szerint Soros György a befolyását felhasználta arra, hogy nemzetközi intézmények Magyarországot támadják, és folyamatosan nyomást gyakoroljanak rá.

Kiemelte: a társadalom azt várja el a kormánytól, hogy legyen átlátható ezeknek a nem kormányzati szervezeteknek a működése.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!