London-Gatwickre és Oslóba indít járatot a Wizz Air Budapestről jövő tavasszal

Belföld, 2018.11.22

Újabb londoni repülőteret tesz elérhetővé Budapestről a Wizz Air a jövő nyári menetrendi időszakban, és Oslóba is elindít egy új járatot a magyar hátterű diszkont légitársaság április elején.

A cég csütörtöki, MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta, London második legforgalmasabb repülőterére a Wizz Air naponta közlekedik majd, Oslóba hetente négyszer közlekednek majd a járatok. A két új célállomás mellett három városba, Frankfurtba, Tel-Avivba és Szentpétervárra növelik a heti járatszámot.

A bővítést azt teszi lehetővé, hogy újabb Airbus A321-es érkezik a budapesti bázisra. A Wizz Air jövőre heti 17 járatindítással bővíti budapesti menetrendjét, amellyel a magyar fővárosból elérhető 2019-es kapacitása 6 millió utas fölé emelkedik, ez 8 százalékos bővülésnek felel meg az előző évhez képest.

A Budapesten szolgálatba álló, valamint a korábban bejelentett, 2018 decemberében Debrecenbe érkező Airbus A321-es repülőgéppel a Wizz Air magyarországi flottája 16 tagúra növekszik, ebből 14 a budapesti, 2 pedig a debreceni bázison teljesít majd szolgálatot.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!