TV műsor

Május végéig lehet jelentkezni a roma diákokat segítő tehetségprogramra

Belföld, 2020.05.12

Május 31-éig jelentkezhetnek magyarországi középiskolások és egyetemisták a Mathias Corvinus Collegium (MCC) Roma tehetség programjára.

Az intézmény keddi, az MTI-hez eljuttatott közleménye szerint a tanulmányok mellett folytatható képzések segítik a roma diákokat abban, hogy mielőbb nyelvvizsgát szerezzenek, és sikeres felvételit tegyenek magyarországi vagy akár külföldi egyetemeken. A program az Emberi Erőforrások Minisztériumának támogatásával valósul meg, így a felvett tanulók számára ingyenes.

A program középiskolásoknak szóló része két és fél éves, míg az egyetemi hallgatók két féléven át bővíthetik tudásukat. Mindkét program diákjai lehetőséget kapnak arra, hogy a lakóhelyük közelében nyelvi képzéseken vegyenek részt, valamint a kéthetente Budapesten tartott hétvégi alkalmakon fejlesszék készségeiket. Utóbbiakon főként az írás- és beszédkészséget, valamint a vitakultúrát, az érveléstechnikát fejlesztik, és pályaorientációs beszélgetéseket tartanak - ismertették.

A programba azoknak a roma diákoknak a jelentkezését várják, akik a 2020/2021-es tanévben kezdik a tízedik évfolyamot és egyetemen szeretnék folytatni tanulmányaikat. Az intenzív egyetemi képzés pedig elsősorban azokat az érettségizett vagy akár már felsőoktatásban tanuló roma fiatalokat szólítja meg, akik alap, mester- vagy doktori (PhD) képzettségüket magyarországi vagy külföldi egyetemen szeretnék megszerezni.

A programról és a jelentkezés feltételeiről bővebb tájékoztatás az MCC honlapján (www.mcc.hu) olvasható.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!