Már épül a Szegedi Szabadtéri Játékok Dóm téri nézőtere és színpada

Belföld, 2022.05.28

Már épül a Szegedi Szabadtéri Játékok négyezer férőhelyes nézőtere és csaknem kétezer négyzetméteres színpada a Dóm téren - közölte Barnák László, a Szegedi Nemzeti Színház főigazgatója pénteken a helyszínen.

Már épül a Szegedi Szabadtéri Játékok Dóm téri nézőtere és színpada A színpadot és a nézőteret három hét alatt építik föl a semmiből, és június végén már itt próbálják a fesztivál Dóm téri nyitódarabját, a Magyar Nemzeti Táncegyüttes Petőfi Sándor életéről szóló, Szabadság, szerelem című táncszínjátékát. A július 1-jén és 2-án látható, a magyar néptánc és népzene hagyományait felvonultató kortárs darabot Zsuráfszky Zoltán rendezi - mondta a színész rendező.

Július 8-án visszatér Szegedre a fesztivál történetének legnagyobb musicalsikere, a Mamma mia!, melyet első ízben 2014-ben játszottak a Dóm téren, majd több évadban is telt házat vonzott - tudatta a színész rendező.

Az évad második felében a Szegedi Nemzeti Színház két saját produkcióját láthatja a közönség. Július végén Juronics Tamás rendezésében állítják színpadra a világ operarepertoárjának legsikeresebb művét, Giuseppe Verdi Traviatáját. Az évadot a Chicago című musical zárja, melyet először játszanak a fesztiválon. A darabot Béres Attila rendezi - közölte a főigazgató.

A fesztivál kisebbik játszóhelyén, az Újszegedi Szabadtéri Színpadon is zajlik a munka: elkészült a tetőszerkezet, amelynek köszönhetően a ligeti játszóhely fedett színpaddal várhatja idei fellépőit. Ez lehetőséget teremt egy színvonalas koncertsorozat megszervezésére. Június 22-én a Boban Markovics Orkestar koncertezik Újszegeden, majd a Budapest Bár lép föl a fesztiválon, július 20-án pedig Dés László érkezik vendégeivel, Básti Julival és Nagy Ervinnel. Augusztusban előbb a Csík zenekar koncertezik Presser Gábor és Karácsony János közreműködésével. Zárásként pedig pedig Rost Andrea lép fel egy crossover produkcióban a Hot Jazz Banddel és népzenészekkel.

Négy színházi produkció is szerepel az Újszegedi Szabadtéri Színpad idei műsorán: a sor Björn Ulvaeus, Benny Andersson és Tim Rice világsikerű musicaljével, a Sakkal kezdődik, majd a Játékszín vendégszerepel itt A dominógyilkossággal, augusztus 6-án a Gyöngyhajú lány balladája című Omega-muscal látható, végezetül pedig az Anconai szerelmeseket mutatják be a Szegedi Nemzeti Színház művésze, Szilágyi Annamária rendezésében.

Várkonyi Miklós, a Szegedi Szabadtéri Játékok műszaki vezetője elmondta, évről-évre fejlesztik a fesztivál műszaki felszerelését. Idén a hangrendszer újul meg, digitális eszközök, új mikroportok és optikai kábelek szolgálják a művészeket és a közönséget.

(FOTÓ)
(MTI)

Galériánk

Már épül a Szegedi Szabadtéri Játékok Dóm téri nézőtere és színpada Már épül a Szegedi Szabadtéri Játékok Dóm téri nézőtere és színpada Már épül a Szegedi Szabadtéri Játékok Dóm téri nézőtere és színpada Már épül a Szegedi Szabadtéri Játékok Dóm téri nézőtere és színpada Már épül a Szegedi Szabadtéri Játékok Dóm téri nézőtere és színpada Már épül a Szegedi Szabadtéri Játékok Dóm téri nézőtere és színpada Már épül a Szegedi Szabadtéri Játékok Dóm téri nézőtere és színpada
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!