Március 15. - Novák: az újrakezdés, a feltámadás, a remény ígéretét hordozza az ünnep

Belföld, 2021.03.15

Húsvéthoz is közeledve az újrakezdés, a feltámadás és a remény ígéretét hordozza az 1848-49-es forradalom és szabadságharc - mondta a családokért felelős tárca nélküli miniszter a Facebook-oldalára hétfőn feltöltött videóban.

Novák Katalin sajtótájékoztatója Novák Katalin hozzátette: ezekre 2021-ben különösen nagy szükség van, mivel a koronavírus-járvány már egy éve teszi próbára a családokat, a közösségeket.

"Szabadságszerető nemzet vagyunk, a történelemben mindig felegyenesedtünk, ha ránk erőltettek külső gondolatot, nyelvet, hatalmat." Most a vírus korlátozza a mozgást, a gyülekezési lehetőségeket, a hitélet gyakorlását, visszaveti a gazdaságot, "a maszk viselésével pedig még a szánkat is befogja" - mondta.

A miniszter szerint nem elég kimondani, hogy "Rabok tovább nem leszünk", ahogy 1848. március 15. sem a végállomás volt a szabadságért folyó küzdelemben, így most sem "fogjuk visszakapni a szabadságunkat elszántság nélkül."

Mozgósítani kell minden erőt, mert nem szabad hagyni, hogy az elmúlt évtized erőfeszítései elvesszenek, közben pedig működtetni kell az országot - hangsúlyozta.

Hozzátette: Kossuth Lajosék saját pénzt vezettek be, honvédséget szerveztek és beindították a fegyvergyártást, a kormány most az egészségügyi védekezést szervezi, menti a munkahelyeket, előkészíti a saját oltóanyaggyártást.

"Minden reményünk megvan rá, hogy visszakapjuk a szabadságunkat. Együtt sikerülhet!" - mondta Novák Katalin.
(MTI)

Címkék

Novák Katalin
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!