Második világháborús bombát hatástalanítanak csütörtökön Angyalföldön

Belföld, 2021.07.28

Második világháborús bombát hatástalanítanak csütörtökön Angyalföldön, a Reitter Ferenc utcában - közölte a rendőrség a honlapján szerdán. A lezárások a közeli vasúti közlekedést nem befolyásolják, de a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) több járatát érintik. A XIII. kerületi önkormányzat közzétette a befogadóhelyek címét.

Gajdos Milán, a Magyar Honvédség tűzszerész ezredének kommunikációs tisztje az MTI-nek elmondta: egy 500 kilogrammos, második világháborús légibomba került elő szerdán egy zárt építési területen, földmunkák közben. A robbanótest élesített gyújtószerkezeteit a helyszínen kell hatástalanítani. A tűzszerészek várhatóan csütörtök délelőtt kezdik meg a műveletet, amelynek idejére a környéket mintegy 500 méteres sugarú körben lezárják és kiürítik.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) közleménye szerint a robbanótestet a XIII. kerületi Reitter Ferenc utca 144. alatti építkezésen találták. A tűzszerészeti munkálatok idejére a rendőrség csütörtök reggel 7 órától várhatóan 13 óráig kiüríti a Béke utca, a Tahi utca, a Tatai utca és a Kámfor utca által határolt területet.

A XIII. kerületi önkormányzat a Facebook-oldalán közzétette a lezárások idején befogadóhelyként működő intézmények listáját. Ezek: az Ady Endre Gimnázium (Röppentyű utca 62.), a Németh László Gimnázium (Nővér utca 15-17.), a Tomori Tagiskola (Tomori utca 2.), a Gyermek téri Idősek Klubja (Gyermek tér), valamint a Zsinór utcai Idősek Klubja (Zsinór utca 14.).

A MÁV az MTI megkeresésére azt közölte, a korlátozások a katasztrófavédelem tájékoztatása szerint a vasúti forgalmat nem érintik.

A BKK azonban a honlapján azt írta: a hatósági zárás miatt a 14-es villamos egy szakaszon nem fog járni. A 20E, a 30-as, a 230-as, a 30A, valamint a 105-ös és a 178-as autóbusz pedig terelve közlekedik. A forgalmi változások a tervek szerint csütörtök délelőtt 9 órától várhatóan 11 óráig tartanak majd.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!