Még bő két hétig korlátozzák a közlekedést a szegedi Belvárosi hídon

Belföld, 2021.08.06

Augusztus 22-ig kell kibírniuk az autósoknak a forgalomkorlátozások miatti kellemetlenségeket. Addig azonban hatalmas torlódások várhatók a Bertalan hídon, ugyanis a hónap elejétől csak ezen az átkelőn közelíthető meg a szegedi belváros Újszeged felől.

Lezárt Belvárosi híd
Augusztus 1-jén, vasárnap üzemkezdettől tervezetten augusztus 22-éig lezárták a Belvárosi híd szegedi hídfőjénél lévő csomópontot Stefánia és a Vár utca között, az érintett oldalon vízvezeték-rekonstrukció és részleges burkolatépítés miatt. A hídfőnél átmenetileg továbbra sem működik a jelzőlámparendszer. Korlátozzák az autók, a kerékpárosok, valamint a buszok és a trolibuszok forgalmát. Ebben az időszakban az autósforgalom elől Újszeged irányából teljesen lezárták a Belvárosi hidat, a forgalmat a Torontál téren a Vedres utca, illetve a Népkert sor felé terelik. Újszeged felől csak a közösségi közlekedés, a hulladékszállítás és az építési forgalom hajthat fel a hídra.

Szeged irányából az autósok átmenetileg a Deák Ferenc utca felől hajthatnak fel a hídra, de a Széchenyi téri kereszteződésben, a posta elől balra továbbra sem kanyarodhatnak ki. Eközben a Stefániát átmenetileg lezárták a Vár utca és a Híd utca között. A Roosevelt tér felől is lezárták a jobbra, a hídra tartó irányt, kerülni a Victor Hugo utca–Deák Ferenc utca–Híd utca–Belvárosi híd vagy a Victor Hugo utca–Kelemen utca irányban lehet. Mivel a hídfőnél az útszegélyeken is dolgoznak, ebben az időszakban a kerékpárosokat csak járművüket tolva, gyalogosan engedik fel a híd mindkét oldalán. A gyalogosok mindkét irányban mindkét oldalon mehetnek.

Az Oskola utcában, a Híd utcán és a Stefánián zajló munkálatok a Fenntartható városi közlekedésfejlesztés Szegeden – II. ütem projekt Belváros alprojektjének részei. A teljes projekt fejlesztései összesen négy alprojektben, hat városrészben valósulnak meg, ebben a belváros a záró fejezet. A teljes projektből három alprojektben 2021 tavaszára lezárult a kivitelezés (Baktó, Petőfitelep, Újszeged, Tarján, Északi városrész). A teljes projektben 1 milliárd 430 millió forint európai uniós forrást használ fel a szegedi önkormányzat, saját forrásból pedig 763 millió forintot költ a hat városrészben megvalósuló fejlesztésekre.
(Webrádió)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!