Még mindig lehet jelentkezni az MCC Egyetemi Programjára

Belföld, 2022.07.06

Még mindig lehet pályázni a Mathias Corvinus Collegium (MCC) Egyetemi Programjára, továbbra is várják a középiskolai tanulmányaikat idén befejező diákok jelentkezését - tájékoztatta az MCC szerdán az MTI-t.

A közlemény szerint nagy érdeklődés övezi a programjot, amelyre több mint 200 fiatal adta be felvételi igényét.

"A Kárpát-medence legjelentősebb tehetséggondozó intézménye hat képzési központjába (Budapest, Debrecen, Győr, Miskolc, Szeged, Pécs) várja azokat a fiatalokat, akik egy szakmailag kiváló, motiváló és összetartó közösséghez szeretnének csatlakozni" - írták. Az MCC budapesti központjában induló Juniorképzésre július 31-ig, az intézmény regionális központjaiban indulóra pedig augusztus 7-ig adhatják be jelentkezésüket a leendő hallgatók.

Az MCC szerint a program "Európában is egyedülálló", a magyarországi hagyományos felsőoktatást kiegészítő, kiscsoportos, személyre szabott, több tudományágat felölelő képzést biztosít. Iskolánként és szakterületenként elméleti és gyakorlati ismeretekkel is támogatja a hallgatók karrierútját - fűzték hozzá.

A kommünikében az MCC céljának nevezték, hogy a fiatalok oktatása ne anyagi helyzetüktől, hanem kizárólag képességeiktől és motiváltságuktól függjön. Szintén célként jelölték meg, hogy - mint írták - a tehetséges magyar hallgatók külföldi tanulmányaik során elmélyített tudásukat Magyarországon, az országért és szűkebb környezetükért, felelősen gondolkozva kamatoztathassák.

A hallgatókat elismert szaktekintélyek, magyarországi és külföldi vendégoktatók, előadók oktatják; az MCC megteremti a lehetőséget a karrierút tudatos építésére, kapcsolatok bővítésére és izgalmas közösségi programokat szervez és nívós kollégiumi lakhatást is biztosít.

A jelentkezési feltételekről közölték: az intézmény mindazon első egyetemi évüket a 2022/2023-as tanév őszi félévében kezdő hallgatók jelentkezését várja, akik a budapesti, debreceni, győri, miskolci, pécsi és szegedi egyetemek nappali tagozatos hallgatói lesznek. "Az MCC szociokulturális helyzettől függetlenül biztosítja a diákokban rejlő tehetség kibontakozását, így a képzések a felvételt nyert tanulók számára térítésmentesek" - áll az írásos összegzésben.

Kitértek arra is, hogy a MCC tehetséggondozási programjának egyik alappillére, hogy a hallgatókat tanulmányi és nemzetközi ösztöndíjakkal is támogatja. Utóbbinak köszönhetően az diákok amellett, hogy tanulmányaikat a világ legrangosabb egyetemein folytathatják, akár rövidebb külföldi képzéseken, vagy tanulmányi-, és kutatási programokon is részt vehetnek - jelezték.

A közlemény beszámolt arról is, hogy az MCC Egyetemi Programjára az elmúlt időszakban egyre többen jelentkeztek, az idei képzési évet már mintegy 300 fővel indította el az intézmény.

Az egyetemistáknak szóló képzés Budapest mellett már Debrecenben, Miskolcon, Pécsen, Szegeden és Győrben is elérhető. Ezekben a vidéki egyetemvárosokban a második Junior évfolyamot indítja az Intézmény 2022 őszén. Az MCC képzései Kárpát-medence-szerte már 24 helyszínen érhetőek el, a következő tanévet várhatóan 5500 diák kezdi meg szeptemberben a tehetséggondozó intézményben - ismertették.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!