Még nem biztosak a vendéglátósok abban, hogy érdemes lesz-e kinyitniuk

Belföld, 2020.04.30

Szegeden kevés vendéglátó hely nyit újra egyelőre, de május közepén újra beindulhat az élet.

Bezárt a HBH étterem Azok az éttermek vannak legjobb helyzetben, melyek nagy kerthelyiséggel rendelkeznek, illetve a korlátozó intézkedések ideje alatt felvállalták az ételkiszállítást. Miután május-4-től ismét fogadhatnak vendégeket az olyan vendéglők, kiskocsmák, cukrászdák, kávézók, ahol van terasz vagy kerthelyiség, minden érintett elkezdte latolgatni, megéri-e újra kinyitni a jövő héten. A kép vegyes, de az biztos, hogy nagy előnyben vannak azok az éttermek, ahol eddig is volt konyha, mert ételkiszállítást vállaltak. Sokan arra használták a másfél hónapos kényszerszünetet, hogy felújítsák az éttermüket, kávézójukat, cukrászdájukat. A Forza Italia Étterem és Pizzéria dolgozói is
kifestették a Kálvária sugárúti épület belső helyiségeit. Ők mindenképpen nyitnak hétfőn - mondta Kiss Viktor üzletvezető aki már az alapanyagokat vásárolja a kezdéshez. A Forza Italia, mint sok más szegedi étterem is rendelkeznek kiülős résszel, így megfelelnek az újranyitás feltételeinek.

Ezért készülnek lázasan a jövő hétre a Garden Bistro munkatársai is. Horváth Norbert üzletvezető elmondta, hogy az eddig téliesített belső helyiségek oldalfalait leszedik, így friss levegő járja majd át az étterem minden szegletét.

Nem ennyire optimista Mizsik Attila, a Monster Downtown és a Pizza Monster tulajdonosa. Mindkét éttermét jövő pénteken nyitja meg ugyanis, mert egyelőre nem áll készen az újraindulásra. Jellemző, hogy mások is kivárnak, felmérik a helyzetet, és csak utána döntenek arról, megéri-e nekik újraindulni, vagy egyelőre zárva tartanak.

A HBH Étterem és Söröző például várhatóan csak május közepén nyit újra, mert mint Zádori Roland üzletvezető elmondta: olyan kicsi a terasz részük, hogy azzal nem igazán lehetne nyereségesen üzemeltetni az éttermet, tekintettel arra, hogy a vendégeknek meg kell tartaniuk a kellő, biztonságos távolságot egymástól. 

Sokan azért is óvatosak, mert még nem elég világosak a jogszabályi rendelkezések, így nem tudják pontosan, milyen előírásokat kell betartaniuk. Főként ezért halasztotta jövő hét csütörtökre az indulást a Hági Udvar, illetve a Hungi Vigadó. Az is fontos kérdés, hogy az olyan szórakozóhelyek, ahol kulturális rendezvényekkel is várják a vendégeket, hogyan tudják megoldni ezeket a sörkertekben, illetve teraszokon. És persze, az sem mellékes, hogy esős lesz-e a május, mert ha igen, akkor bizony továbbra is nehéz napok várnak a vendéglátósokra.
(Webrádió)

Címkék

HBH Bajor Söröző Monster Downtown Pizza Monster Garden Bistro Forza Italia
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!