Még szorosabban együttműködik a Semmelweis Egyetem és az Egis

Belföld, 2020.02.13

Az eddigieknél is szorosabb és strukturáltabb együttműködésben állapodott meg a Semmelweis Egyetem és az Egis Gyógyszergyár Zrt., közös céljuk a gyógyszeripari kutatás-fejlesztés, valamint a gyógyszerész- és orvosképzés színvonalának további emelése - tudatta az egyetem és a gyógyszertár csütörtökön az MTI-vel.

A csütörtökön aláírt megállapodás eredményeként új egészségipari innovációk születhetnek, valamint a hazai gyógyszeripar igényeinek is megfelelő, gyakorlatiasabb képzési elemekkel bővülhet a Semmelweis Egyetem tevékenysége - olvasható az MTI-hez eljuttatott közleményben.

A kommüniké szerint Merkely Béla, a Semmelweis Egyetem rektora az aláíráskor kiemelte: az orvos- és egészségtudományi területen a tudásbázis, az ismeretanyag kétévente megduplázódik, a gyógyszeripar pedig az egyik leggyorsabban fejlődő kutatási terület a világon.

A most aláírt stratégiai megállapodás célja egyebek mellett, hogy z egyetem és az Egis közötti kutatás-fejlesztési együttműködést megerősítsék, valamint a gyógyszerészhallgatóknak a jövőben az ipar igényeinek is megfelelő képzettségük legyen. A tervek között szerepel az új piaci keresletet kielégítő, a gazdasági fejlődést támogató nemzetközi tudásközpont létrehozása - mondta el a rektor.

Hodász István, az Egis Gyógyszergyár Zrt. vezérigazgatója a közlemény szerint arról beszélt, hogy a gyógyszeripar már most az ország egyik húzóágazata és az lesz a következő évtizedekben is.

A megállapodás értelmében az Egis a jövőben kihelyezett egyetemi tanszéki csoportot hoz létre telephelyein annak érdekében, hogy a hallgatók valódi ipari környezetben vehessenek részt egyetemi órákon, szakmai gyakorlaton és interaktív üzemlátogatásokon az Egis egyedülálló tudományos és technológiai oktatási központjában - jelentette be.

A közleményben kitértek arra is, hogy a már eddig is meglévő együttműködés értelmében az Egis műszerparkjából a lecserélendő, de még jó állapotban lévő műszereket és laboreszközöket a vállalat átadja az egyetemnek. Az utóbbi öt évben több mint harmincmillió forint értékű műszert és laboreszközt adott át a gyógyszergyár - olvasható.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!