Megérkezett Tatára az utolsó két Leopard 2A4 harckocsi

Belföld, 2020.12.03

Megérkezett Tatára a 12 Leopard 2A4 harckocsi közül az utolsó kettő, a páncélosok első lövései csütörtök délután dördültek el a tatai MH 25. Klapka György Lövészdandár szomódi lőterén.

Megérkezett Tatára az utolsó két Leopard 2A4 harckocsi A két tank belövésén részt vett Németh Szilárd, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára, aki a páncélosok mellől, távirányítással indította el az első lövéseket.

A Krauss-Maffei Wegmann (KMW) harcjárműgyártótól lízingelt Leopard 2A4 harckocsik a később érkező, jelenleg a világ egyik legmodernebb harckocsijának tartott Leopard 2A7+-ra kiképzést segítik elő, ezekből 44 érkezik majd az alakulathoz.

Szintén Leopard 2-es alvázra épített oktató, hídvető, műszaki mentő és akadályelhárító harcjárműveket is vásárolt a honvédség, összesen 18-at. A korszerű német tankokra történő kiképzéshez az osztrák hadsereg is segítséget nyújt a Magyar Honvédségnek.

A Leopard 2 német harckocsi a Bundeswehr fő harckocsitípusa, a Krauss-Maffei Wegmann cég gyártja. Valamennyi modellt ellátták digitális tűzvezető rendszerrel, lézeres célkeresővel, a lövegcsővel párhuzamosított géppuskával és éjjellátó készülékkel.

A harckocsi fő fegyverzete a Rheinmetall 120 mm-es űrméretű, sima csövű harckocsiágyúja, amelyet kétsíkú lövegstabilizátorral láttak el. A harckocsi két géppuskával rendelkezik, személyzete négytagú.

(FOTÓ)
(MTI)

Galériánk

Megérkezett Tatára az utolsó két Leopard 2A4 harckocsi Megérkezett Tatára az utolsó két Leopard 2A4 harckocsi Megérkezett Tatára az utolsó két Leopard 2A4 harckocsi
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!