Meghalt Mádl Dalma - Kormányzati méltatások

Belföld, 2021.10.23

A kormány több tagja is megemlékezett a péntek hajnalban elhunyt Mádl Dalmáról, Mádl Ferenc köztársasági elnök özvegyéről.

Meghalt Mádl Dalma Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter közösségi oldalán azt írta: Mádl Dalma nem csupán hű társa volt Magyarország rendszerváltoztatás utáni második köztársasági elnökének, de a polgári Magyarország melletti következetes kiállása, karitatív tevékenységében is megnyilvánuló segítőkészsége és kedves személyisége "felejthetetlenül velünk marad".

Varga Judit igazságügyi miniszter szintén közösségi oldalán méltatta Mádl Dalmát. "Sosem feledjük a nemzetért, a polgári Magyarországért és az elesettekért végzett tevékenységét" - fogalmazott.

Novák Katalin családokért felelős tárca nélküli miniszter egy közös képet osztott meg közösségi oldalán, melyhez azt írta: "drága Dalma Asszony, Isten nyugosztaljon!".

Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője közösségi oldalán úgy emlékezett Mádl Dalmára, hogy "magával ragadó, minden tiszteletet kivívó személyisége, mértékadó gondolatisága, minden magyar számára irányt mutató cselekedetei pótolhatatlanok lesznek. Halála percéig a polgári Magyarország újjáépítésén, megerősítésén fáradozott. Isten nyugosztalja!"
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!