Meghosszabbította a szüleire támadó lány letartóztatását a bíróság

Belföld, 2019.09.09

Meghosszabbította a bíróság a januárban édesapjára és mostohaanyjára támadó fiatal lány javítóintézeti letartóztatását - közölte a Budakörnyéki Járásbíróság hétfőn az MTI-vel.

Azt írták: a gyanúsított januárban egy meghiúsult szökési kísérlet után édesapjával szóváltásba keveredett, majd egy konyhakéssel őt mellkason, mostohaanyját pedig vesetájékon megszúrta.

Bár a 14 évesnél fiatalabb, de 12 évesnél idősebb gyanúsított az igazságügyi elmeorvos és pszichológus szakértő egyesített véleménye szerint rendelkezett a bűncselekmény következményeinek felismeréséhez szükséges belátási képességgel, a kihallgatások alatt magatartása fokozatosan pszichopátiás jelleget öltött.

A gyanúsított a javítóintézetben is többször fenyegette társait, már a harmadik héten szükség volt biztonsági elkülönítésére, amelyet azóta többször is el kellett elrendelni.

A bíróság szerint szabadon hagyása esetén feltételezhető, hogy a lány a sértettek vagy más sérelmére újabb bűncselekményt kísérelne meg, még abban az esetben is, ha gyermekvédelmi intézményben helyeznék el, mivel az őrzése és folyamatos felügyelete az alapellátásban nem biztosítható.

Ezért a Budakörnyéki Járásbíróság úgy döntött, hogy a gyanúsított korábban elrendelt letartóztatását az első fokú bíróság tárgyalás előkészítése során hozott határozatáig, de legfeljebb december 11-éig meghosszabbítja a Rákospalotai Javítóintézetben. A döntés nem végleges, de végrehajtható.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!