Megjelent Marguerite A. Peeters Kulturális kihalás című könyve az Alapjogokért Központ gondozásában

Belföld, 2023.01.26

Sajtótájékoztató keretében mutatta be csütörtökön az Alapjogokért Központ Marguerite A. Peeters: Kulturális kihalás című könyvét.

A könyvről Párkányi Eszter, a központ elemzője és Kovács István stratégiai igazgató tartott előadást. Az igazgató köszöntőjében hangsúlyozta, hogy a Genderőrület után itt a második könyv Marguerite A. Peeterstől, amely csütörtöktől elérhető a könyvesboltokban. Az 1967-ben született Peeters belga újságíró, művészettörténész és teológus.

Kovács beszédében kiemelte, hogy a könyv központi témája a kereszténység leépítésének globális folyamata, és hogy ezek a jelenségek és folyamatok mennyire tudatosak bizonyos nemzetközi szervezeteken keresztül. Párkányi Eszter szerint, az egyre gyorsuló globalizmus és a progresszív kulturális forradalom már a fejlődő országokat veszélyezteti.

Az elemző hangsúlyozta, hogy ez a marxizmussal kezdődő forradalom az egyház és a nyugati civilizáció lerombolását vette célba, és az elmúlt száz évben ez a forradalom egyre hatékonyabban terjed a világban.

A baloldal célja a társadalom atomizálása. A férfiakat a nők ellen, a fiatalokat az idősek ellen fordítja - mondta Párkányi Eszter. Az elemző szerint a devianciák normálissá tétele a baloldal igazi szándéka, a multikulturalizmus, a tömeges bevándorlás, a genderizmus ennek a szándéknak az eszköze.

Az írónő, Marguerite A. Peeters megköszönte az Alapjogokért Központnak, hogy könyve megjelenhetett Magyarországon. Szerinte Magyarország az egyik olyan szimbóluma a világnak, ahol még küzdenek a globalizmus ellen. Peeters szerint a magyar társadalom ellenállt az LMBTQ-mozgalom nyomásának, az egyház szekularizációjának, a posztmodernitásnak. Az írónő hangsúlyozta, hogy a hidegháború alatt és után a globalisták és marxisták leginkább a női, illetve emberi jogokat, a népesedéssel és környezetszennyezéssel kapcsolatos problémákat állították a figyelem középppontjába, így tematizálva a közbeszédet.

"Az ENSZ-ben a hetvenes évektől lettek egyre erőteljesebbek az abortusszal, mássággal kapcsolatos hangok, amelyek egyre inkább megjelentek a politikában is. A progresszív, nemzetközi erők partneri együttműködést kezdtek kialakítani a szórakoztatóiparral, az oktatás szereplőivel, különböző "think tank" intézetekkel, hogy a közbeszédet egyre inkább tematizálni tudják. Az NGO-k is ezt a célt szolgálták"- állította.

Az írónő szerint a globális, kormányzásra készülő erők három szakaszon keresztül kezdték el befolyásolni a világot és magukhoz ragadni a hatalmat. A könyv ezekről a több évtizedet átfogó próbálkozásokról szól, amelynek célja szerinte az egyház, a társadalom, a család szétrombolása.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!