Mégsem költözik új épületbe a szarvasi agrárképzés

Belföld, 2020.01.31

Mégsem költözik a pedagógiai főiskola épületébe a Szent István Egyetem (SZIE) Szarvason maradó agrárképzése; az eddigi kar február 1-jétől Öntözési és Vízgazdálkodási Intézetként működik tovább - tájékoztatta pénteken az egyetem az MTI-t.

A közleményben azt írták: Dankó Béla (Fidesz) országgyűlési képviselő kezdeményezett egyeztetést a szarvasi kampusz helyzetéről, jövőjéről. Palkovics László rektor és Magyar Ferenc kancellár egyetértett a képviselővel abban, hogy az oktatási helyszín mégis maradjon a campus főépülete.

A héten a kar oktatói levélben fordultak az egyetem vezetőihez és mások mellett az oktatási jogok biztosához, mert néhány nappal az új szemeszter kezdete előtt a Gál Ferenc Főiskola pedagógiai karának épületébe akarta költöztetni a megmaradó képzést a SZIE. A tervezett új helyen - írták - "általános iskolai oktatás is folyik, nincs lehetőség laborok kialakítására, nincs elegendő tanterem és iroda sem az oktatók számára".

A pénteki közlemény szerint Dankó Béla és az egyetem vezetői között folytatódnak az egyeztetések a jövőben is.

Az egyetem szenátusa tavaly októberben határozott arról, hogy a SZIE Öntözési és Vízgazdálkodási Intézeteként működik tovább a szarvasi telephelyű Agrár- és Gazdaságtudományi Kar. Az intézet feladata a kutatás és a továbbképzések szervezése lesz, graduális képzés a 2020-2021-es tanévben nem indul.

Az intézet idén február 1-jétől közvetlenül a rektor irányítása alá tartozik majd. A Szarvason tanuló hallgatók tanulmányaikat a Szent István Egyetemen fejezik be - egyéni döntésüknek megfelelően - kifutó rendszerben Szarvason vagy Gödöllőn.

A kar intézetté alakítása az oktatók munkáját nem befolyásolja - hangsúlyozta pénteki közleményében a SZIE.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!