TV műsor

Megtisztították Tiszalúc községet az illegális hulladéktól

Belföld, 2021.07.28

A Tisztítsuk meg az országot! program (TMOP) finanszírozásában 270 köbméter illegális hulladékot szállítottak el a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Tiszalúc községből, megtisztítva ezzel a Holt-Tisza partját - tájékoztatta az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) körforgásos gazdaság fejlesztéséért, energia- és klímapolitikáért felelős államtitkára szerdán az MTI-t.

Megtisztították Tiszalúc községet az illegális hulladéktól Steiner Attila elmondta: a kormányzati kiemelt program keretében önkormányzatoknak, civil szervezeteknek nyújtanak támogatást, hogy megszüntessék Magyarországon az illegális hulladékot.

Eddig már 30 ezer tonnányi illegális hulladékot szállíttattak el, ez több mint ezer vasúti vagonnak megfelelő mennyiség - tette hozzá.

Steiner Attila ismertette: Tiszalúc is pályázott a programra, a településen több mint 270 köbméter illegális hulladékot szállítottak el a Holt-Tisza partjáról, a vegyes összetételű hulladék mennyisége már környezetvédelmi szempontból is aggályos volt.

Az államtitkár tájékoztatása szerint folytatják a programot, a közeljövőben mintegy 5,5 milliárd forintos támogatási kerettel hirdetnek meg pályázatot az önkormányzatok részére.

Mint mondta, kiegészíti, segíti a programot az úgynevezett hulladékradar applikáció. Az alkalmazást bárki letöltheti az okostelefonjára, és jelezheti, hogy hol látott illegális lerakatot.

Ha ezt lefényképezik, beküldik az applikációval, akkor az alkalmazás hozzáteszi a GPS-koordinátákat is, így a hatóságok be tudják azonosítani a helyszínt, és tudnak intézkedni - ismertette Steiner Attila.

Az államtitkár ennek használatára biztat mindenkit, az applikációt egyébként már több 17 ezren töltötték le.
(MTI)

Galériánk

Megtisztították Tiszalúc községet az illegális hulladéktól Megtisztították Tiszalúc községet az illegális hulladéktól Megtisztították Tiszalúc községet az illegális hulladéktól Megtisztították Tiszalúc községet az illegális hulladéktól
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!