TV műsor

Megújult a dunakeszi szakrendelő a kormány támogatásával

Belföld, 2021.07.22

Megújult a dunakeszi szakrendelő a kormány 2 milliárd forintos támogatásával, a beruházás költsége 2,3 milliárd forint volt. Az intézményt Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere adta át csütörtökön.

Megújult a dunakeszi szakrendelő a kormány támogatásával Felújították a központi épületet, új pszichiátriai egység jött létre, és parkolókkal bővült az intézmény - mondta a miniszter.

A jövő egészségügye a prevencióra, az egészségben eltöltött időszak meghosszabbítására helyezi a hangsúlyt. Az egészségügy átalakításának kulcskérdése az alapellátás megváltoztatása - tette hozzá Kásler Miklós.

Kulcsfontosságú, hogy a beteg a lakóhelyén kapja meg, ami diagnosztikában, terápiában lehetséges - mondta.

Fontos, hogy az orvosok digitális úton, másodpercek alatt hozzájussanak az információkhoz, amelyek alapján megszervezik a beteg további kezelését - közölte a miniszter.

A vidék egészségügyi fejlesztésére a kormány 500 milliárd forintot fordított, aminek az lett az eredménye, hogy a vidéki szakrendelők lényegesen jobb állapotba kerültek, mint a fővárosiak, illetve a központi régióhoz tartozók - mondta Kásler Miklós.

A kormány ezért 700 milliárd forintos fejlesztést indított a központi régióban található, valamint a fővárosi intézmények fejlesztésére. Ez érint három centrumkórházat, 11 országos intézetet, 13 kórházat és 32 járóbeteg-szakrendelőt - tette hozzá.

A szakrendelők felújításának, műszerezettségének, infrastruktúrájának javítására 64 milliárd forintot fordít a kormány, tíz szakrendelőt már felújítottak - mondta Kásler Miklós. Tuzson Bence, a Miniszterelnöki Kabinetiroda kormányzati államtitkára és a térség fideszes országgyűlési képviselője arról beszélt, hogy az a szervezettség és összefogás, amely Dunakeszin megvalósult, példaértékű.

A szakrendelő felújítása az elmúlt negyven év legfontosabb beruházásaihoz tartozik - tette hozzá.
(MTI)

Galériánk

Megújult a dunakeszi szakrendelő a kormány támogatásával Megújult a dunakeszi szakrendelő a kormány támogatásával Megújult a dunakeszi szakrendelő a kormány támogatásával Megújult a dunakeszi szakrendelő a kormány támogatásával
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!