Menczer: a kormány megvédi a rezsicsökkentés eredményeit

Belföld, 2021.10.08

Sok európai ország "nyögi a megemelkedett rezsiárakat", a magyar kormány azonban megvédi a rezsicsökkentés eredményeit - jelentette ki a Külgazdasági és Külügyminisztérium tájékoztatásért és Magyarország nemzetközi megjelenítéséért felelős államtitkára a Facebook-oldalára pénteken feltöltött videójában.

Menczer Tamás azt mondta: ha viszont "Gyurcsány Ferenc vezetésével visszajönne a baloldal, akkor ismét emelnék a rezsit és bevezetnék a brüsszeli klímaadót".

Ezt Szél Bernadett független képviselő a Facebookon le is írta - mutatott rá az államtitkár, idézve a bejegyzést: "a legnagyobb kibocsátó közlekedési és lakossági szektort is bevonjuk a kibocsátás-kereskedelmi rendszerbe".

Menczer Tamás azt mondta: bár ez "brüsszeliül" van, magyarul azt jelenti, hogy megadóztatják a lakosságot, új adót vetnek ki az emberekre. Tagadják, de valójában erről van szó - közölte.

Vagyis akinek lakása, háza, autója van, az fizetni fog - tette hozzá.

"Ezt nem engedhetjük. A baloldalt, Gyurcsány Ferencet és Brüsszelt meg kell akadályozni abban, hogy emeljék a rezsit és bevezessék a brüsszeli klímaadót" - fogalmazott.

A magyar kormány álláspontja egyértelmű: a klímavédelem árát ne a magyar emberekkel fizettessék meg, hanem "a nagy klímaromboló cégekkel" - mondta az államtitkár.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!