Menczer: súlyos vízhiány van Solymáron

Belföld, 2022.06.30

Súlyos, háromezer embert érintő vízhiány van Solymáron, mintegy ezer háztartásban a nap nagy részében egyáltalán nem folyik a csapból a víz - közölte  Menczer Tamás, Pest megye 2. számú választókerületének fideszes országgyűlési képviselője csütörtökön, a Pest megyei településen tartott sajtótájékoztatón.

Menczer Tamás elmondta: a szolgáltató, a Duna Menti Regionális Vízmű (DMRV) Zrt. tájékoztatása szerint a probléma oka nem a víz hiánya, hanem a rendszer kapacitása és a kánikula miatt megnövekedett vízfogyasztás.

A képviselő, a Külgazdasági és Külügyminisztérium kétoldalú kapcsolatok fejlesztéséért felelős államtitkára katasztrófahelyzetnek nevezte a vízhiányt, amelynek kezelésére csütörtök reggel helyi operatív törzset alapítottak.

Elmondta: a szerdai hatról tízre növelték a vízvételi pontok számát a település vízhiányos részein. Hat 500 és 1200 liter kapacitású lajtoskocsi, két 7 köbméteres és két 5 köbméteres autó biztosítja a vízellátást, és további két vízszállító autó érkezik a településre.

Megjegyezte: a nem autós vízvételi pontokhoz kiírják a telefonszámot, ahol jelezni lehet, ha kiürült a tartály.

Menczer Tamás felszólította a szolgáltatót, hogy lássa el a lakosságot, a solymáriakat pedig arra kérte, ahol van víz, szorítkozzanak a legszükségesebb vízhasználatra, hogy mielőbb helyreálljon a település valamennyi részének vízellátása.

A probléma megoldásához a település vízellátását biztosító kiürült tározókat kellene feltölteni - mondta, hozzátéve, minden erejükkel dolgoznak, de hosszabb időt vesz igénybe.

Arról is beszélt: a konkrét probléma megoldása után a hosszú távú megoldás a kapacitásbővítés. Hozzátette: a vízhiány lehetőséget teremt arra, hogy az akut probléma megoldása után beszéljenek a Buda környéki települések számos kihívásáról. Azt ígérte, minden konfliktust, vitát vállalni fog azért, hogy az ott élők életkörülményei a lehető legjobbak legyenek.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!