Mesés évadra készül a Szegedi Kortárs Balett

Belföld, 2019.06.29

A következő évadban kicsiknek és nagyoknak egyaránt mesét állít a színpadra Juronics Tamás, a Szegedi Kortárs Balett művészeti vezetője - tájékoztatta a társulat az MTI-t.

Credo címmel mutatják be Juronics Tamás új darabját Szegeden Novemberben a Prokofjev zenéjére készült Hamupipőke című mesebalettet mutatja be az együttes a Szegedi Nemzeti Színházban és a Müpa Fesztivál Színházban.

2020 februárjában pedig egy felnőtt mesével, Léo Delibes francia zeneszerző Coppéliájával áll a nézők elé a társulat a Szegedi Nemzeti Színház Kisszínházában és a Nemzeti Táncszínházban.

Több turnéra is indul az együttes, először Plovdivba, a 2019-es év kulturális fővárosába utazik, ezt követően Mexikó tizenhét különböző városában képviseli Szegedet és Magyarországot, majd Brüsszelben a Cirque Royal Színházban lépnek színpadra.

A most zárult évadban húszezren látták a Szegedi Kortárs Balett hetvenhárom előadását. A két bemutató - Enrico Morelli koreográfiája az Orfeusz és Euridiké, valamint Juronics Tamás Credo című táncdrámája - mellett hét további darab futott repertoáron, köztük az elmúlt 18 év legsikeresebb magyar kortárs táncjátéka, a Carmina Burana.

Az együttes művészei Szegeden huszonhét alkalommal léptek színpadra, Budapesten különböző helyszíneken pedig összesen harminc előadást játszottak. Emellett társulat tagjai a karácsonyi időszakban tizenkét előadáson táncoltak az Álomutazó című mesemusicalben, melyre csaknem ötvenezren váltottak jegyet.


(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!