Meteorológiai szolgálat: sok magasabban fekvő területen lett havas a táj

Belföld, 2021.04.14

Sok magasabban fekvő területen lett havas a táj - közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat szerdán a Facebook-oldalán.

Hó a Mátrában Azt írták: méréseik alapján a legmagasabb hóréteg a Veszprém megyei Bakonybélen alakult ki, ott 33 centiméteres hóvastagságot mértek a meteorológusok.

A meteorológiai szolgálat honlapján található térkép szerint a keleti országrészben Kékestetőn van a legvastagabb, 14 centiméteres hótakaró. Emellett Borsod-Abaúj-Zemplén megyében Bükkszentkereszten alakult még ki nagyobb hóréteg, ott 8 centimétert mértek.

Nyugat-Magyarországon több településen is kialakult vastagabb hótakaró. Bakonybél mellett a szintén Veszprém megyei Zircen és Hárskúton van a legnagyobb hó, mindkét településen 25 centiméteres vastagságot rögzítettek. Úrkúton 15, a Komárom-Esztergom megyei Csatkán 14, Győr-Moson-Sopron megyében, Sopron brennbergbányai mérőállomáson 10 centiméteres hótakarót jeleztek.

Az MTI-hez eljuttatott veszélyjelzésükben azt írták: a Mecsekben késő délutánig még kitarthat a havazás, így ott 5 centimétert meghaladó friss hó is hullhat. A Dunazug-hegyvidéken, illetve a Börzsöny és a Mátra térségében napközben 500 méter felett még pár centiméter hó valószínű. Éjszaka az Északi-középhegységben várható további gyenge havazás, illetve északkeleten és a Tiszántúl északi részén is lehet az eső mellett havas eső, hó, de megmaradó hó nem valószínű.

Csütörtökön napközben a záporosabb csapadékgócokból csak a hegyvidéki területek legmagasabb részeire korlátozódóan maradhat meg kevés hó - tették hozzá.
(MTI)

Galériánk

Hó a Mátrában Hó a Mátrában Hó a Mátrában Hó a Mátrában Hó a Mátrában
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!