Mi Hazánk: a választási programunkat "mondta fel" a jegybankelnök

Belföld, 2022.12.06

A Mi Hazánk Mozgalom elnök-frakcióvezetője szerint pártja választási programját "mondta fel, ismételte el" Matolcsy György jegybankelnök, amikor az ország helyzetéről beszélt a parlament gazdasági bizottságának ülésén.

Keddi budapesti sajtótájékoztatóján Toroczkai László azt emelte ki: ők is felhívták a figyelmet korábban a 2021-es költségvetés jelentős hiánya okozta problémára, akárcsak arra, hogy a hazai infláció egyik gerjesztője az alacsony termelékenységű és monopóliumok sújtotta magyar élelmiszeripar.

A politikus hangsúlyozta: katasztrofális helyzetben van az ország, mert a kormányzat az elmúlt 12 évben semmit nem tett a korábban felszámolt élelmiszeripar újjáélesztése érdekében, felszámolva azt a helyzetet, hogy a nyersanyagot kivivő multinacionális cégek magas áron, nemegyszer silányabb minőségben hozzák vissza Magyarországra a készterméket.

Legalább ekkora problémának nevezte, hogy évszázados lemaradásban vagyunk az öntözéses mezőgazdaság megteremtésében, 2010 óta pedig nem változtatott a kormányzat az energiapolitikáján, a megújuló forrásokra és a nukleáris energiára alapozó rendszert alakítva ki.

Megemlítette: elutasítják, hogy az ország kínai forrásból vagy az IMF-től "gigahitelt" vegyen fel, de ha ezt mégis megteszik, fontosnak tartják, hogy ezt gazdaság-átalakításra költsék ezt a több ezer milliárd forintot.

Amióta bekerültünk néhány hónappal ezelőtt a magyar Országgyűlésbe, folyamatosan azt ismételgetem a parlamentben: arra kérjük a kormányt, hogy változtasson az elhibázott gazdaságpolitikáján - fogalmazott Toroczkai László, jelezve, a miniszterelnök elutasítja ezt, mert sikeresnek tartja tevékenységüket.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!