Mi Hazánk: ki kell vonni az országot a strasbourgi bíróság fennhatósága alól!

Belföld, 2020.02.20

A Mi Hazánk azt javasolja, hogy Magyarországot vonják ki az Emberi Jogok Európai Bíróságának (EJEB) fennhatósága alól, mert különben nem lehet megfékezni az "iparággá vált börtönkártérítési bizniszt".

Dúró Dóra, a párt elnökhelyettese csütörtöki, budapesti sajtótájékoztatóján indoklásként kijelentette, hogy az EJEB az ország önrendelkezését is csorbítja és az elítélteket védi.

A független képviselő hangsúlyozta, hogy Magyarország 1993-ban csatlakozott az Emberi Jogok Európai Bíróságát megalapozó egyezményhez. Az egyezmény szövege alapján azonban egy, az Európa Tanács főtitkárához intézett értesítéssel fel lehet mondani a megállapodást. Franciaország és Törökország részlegesen már élt ezzel a lehetőséggel, Oroszország pedig kimondta, hogy az egyezmény pontjai és a strasbourgi bíróság ítéletei nem lehetnek ellentétesek az orosz alkotmánnyal - hívta fel a figyelmet a politikus.

Dúró Dóra korábbi esetekre utalva kiemelte, hogy két bangladesi menekültnek fejenként tízezer eurót kellett kifizetni, mert a tranzitzónában nem voltak megfelelőek a körülmények. Hozzátette, hogy Hagyó Miklós volt főpolgármester-helyettes szintén Strasbourgban tudott magának kiharcolni mintegy hatmillió forint kártérítést.

Más témában kérdezték arról, hogy Bencsik János szerdán a Jobbikból és a párt országgyűlési képviselőcsoportjából is kilépett. Dúró Dóra azt felelte, hogy a Jobbikban "elkezdett uralkodni a proletárdiktatúra" és Jakab Péter pártelnökké választása után újabb "boszorkányüldözés" indult. Már csak az a kérdés, hogy ki lesz az utolsó, aki majd lekapcsolja a villanyt - fogalmazott.

A Mi Hazánk elnöke és elnöksége már korábban nyilvánvalóvá tette, hogy akik még mindig ott vannak a Jobbikban, azok túl sokáig asszisztáltak a balliberális fordulathoz, ezért velük nem tudnak közösséget vállalni velük - válaszolta egy újabb felvetésre.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!