Mi lehet egy pajtában?

Belföld, 2020.01.19

Nos, bizonyára elkezdted felidézni magadban, hogy is nézhet ki egy pajta, de arra talán nem is gondoltál, hogy netalán egy étterem is elférne tágas belső terében!

Apponyi-Kiskastély Ez nem jelenti azt, hogy igénytelen lenne, sőt, éppen ellenkezőleg! Igazi időutazás, kiemelkedő gasztronómiával rendelkező, páratlan atmoszférájú étterem lenne! Szeretnéd jobban megismerni?

Helyi alapanyagok

Egy étterem esetében azt hiszem, az egyik legfontosabb szempont az alapanyagok forrásának kérdése. Az organikus, bio alapanyagok, a hagyományos fortélyok, a történelmi népi és helyi ízek, de akár a mediterrán ízvilág is nagyot hódíthat. Egy egyedi fűszerkert pedig megspékelheti az ételeket. Természetesen, a kiváló szakértelem sem maradhat el, itt jön képbe a szakma egyik legjobbja; Bónyai Gusztáv.

Dél-olasz temperamentum, magyar íz

Mit szólnál egy étteremhez, amely minden este kifőz valami “igényeset”? Egy fix négyfogásos ételsor, választható vegetáriánus vagy húsos főétellel valószínűleg minden éhes gyomrot megtölt majd.  

Ha már magyar, akkor nem maradhatnak el a szabadtűzi bográcsos, kemencés vagy cserépedényes ételek sem. A házi készítésű tészták, a hagyományos családi, kemencés pékáruk pedig csak még tökéletesebbé teszik a választékot.

Különleges menük

Mivel az ebéd a napszak legfontosabb étkezése, úgy egy bőséges falusi reggeli kiváló ahhoz, hogy jól indítsuk el a napot. A megfelelő energiabevitel biztosítása érdekében, az egészséges sokrétű hideg választék mellett, minden reggel a meleg étel is kötelező. Amikor delet üt az óra, jöhet az ebéd. Mit szólnál a ropogós, ínycsiklandozó snack ételekhez? Ahol 6-féle étel között válogathatsz, ott már biztosan jó helyen vagy!

Ha nem szállsz meg egy hotelben, sokszor egy nappal előtte kell asztalt foglalnod, de sajnos megannyi helyen, ha nincs szállóvendég, az étterem is zárva tart. Ha érdeklődnél ne habozz, vagy tekintsd meg az Apponyi Kiskastély csomagajánlatait és foglalj szobát is!

Italkülönlegességek

A finomabbnál finomabb falatokat megfelelő italokkal ajánlott kiegészíteni. A szekszárdi borvidék zamatos borai például 5-8 neves vagy ismeretlen szekszárdi pincészet szubjektív válogatásából visszautasíthatatlan ajánlatnak minősülnek. A borokon kívül a helyi pálinkafőzde nedűi is bátran megkóstolhatók.

Aki az alkoholmentes italok mellett voksol, annak üdítők helyett egészséges, saját készítésű szörpök és bio gyümölcslevek készülnek. Nem nagyszerű?

Pajtaétterem

Szóval, nagyjából ezeket tartalmazhat egy pajta, jobban mondva pajtaétterem, azonban még korántsem ért véget a felsorolás. A rusztikus, családias, barátságos étterem díszletét ugyanis egykor hintók, lovak, ma pedig veteránautók alkotják.

Virággal futtatott terasz, csodás kert, természetes környezet. Az étterem egy apró, 7 szobás kastélyhotel része, amely képviseli a régmúlt békés világát, s a környezettudatosság, az intimitás és a családközpontúság támogatója.

(Webrádió)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!