Miért fontos a szájhigiénia a fogszabályozó kezelés alatt is?

Belföld, 2019.06.23

A fogak ápolása, a rendszeres fogmosás természetesen nagyon fontos mindenkiéletében. Akiknek azonban állandó fogszabályozó készülékre van szükségük,azoknak a fogmosásra és a szájhigiéniára még inkább oda kell figyelniük.

Csíkifogszabályozás
Ez azt jelenti, hogy akár néhány falat után is alaposan végig kell suvickolni a fogsort. Az azonnali fogmosás alól nem mentesülnek a cukros italok fogyasztása után sem. Az a legjobb, ha az állandó készülékkel rendelkező páciens egy fogkefét és fogkrémet mindig tart magánál, hiszen az étkezés és a fogmosás között nem telhet el több, mint fél óra.

A megelőzés a legfontosabb!

Megküzdeni a fogszuvasodással és a szájüregben felmerülő bármiféle gyulladással egy nagyon fájdalmas és kellemetlen szituáció. Ezeket természetesen a megfelelő szájhigéniai technikákkal könnyedén meg lehet előzni.

Amikor a fogakra felkerül a fogszabályozó készülék, a Csiki Fogszabályozás precíz szakértői részletesen felvilágosítják a pácienst, hogy milyen is a helyes fogmosási technika, illetve ha szükséges, akár meg is mutatják. Ez a tájékoztatás is azt szolgálja, hogy a fogágy ne betegedhessen meg, illetve amikor lekerül a készülék, a páciens mosolya mesebeli lehessen.

Mi történik a készülék felhelyezése előtt és közben?

A rögzített fogszabályozó készülék felhelyezésének meg vannak bizony a maga követelményei. Mielőtt megkezdődhetne a kezelés, a fogazatnak szanáltnak, a fogágynak megfelelő állapotúnak, az ínynek pedig gyulladás mentésnek kell lennie, miközben a teljes szájüregben tökéletes higiéniai feltételek uralkodnak. Ha felkerült a készülék, és elkezdődött a kezelés, akkor is el lehet végezni bármiféle általános fogászati beavatkozást, legyen szó a fogágy vagy esetleg a fogak rendellenességeiről.

Mire kell a kezelés alatt odafigyelni?

Ahogyan azt már kiemeltük többször is, a legfontosabb, hogy a szájüregben mindig tökéletes tisztaság legyen. Elengedhetetlen, hogy a páciens készüléke maximum négy, de inkább három havonta dentálhigiéniai kezelésben részesüljön. A rendszeres fogmosás és a tökéletes szájhigiénia fenntartása elengedhetetlen ahhoz, hogy a kezelés alatt minden tökéletesen haladhasson.

Vannak persze olyan dolgok is, amelyek lassíthatják a folyamatot. Amennyiben a páciens nem tartja be az előírtakat, nem mossa meg minden étkezés és cukros ital fogyasztása után a fogsorát, vagy a kezelés alatt dohányzik, az igencsak negatívan fogja befolyásolni fogai mozgásának tempóját.

A tökéletes eredmény érdekében persze fontos a rendszeres konzultáció. Egy biztos, a tökéletes mosolyt csak szakértő kezek segítségével lehet elérni. A mai modern technikával azonban akár felnőtt korban is lehetséges korrigálni a fogsor hibáit. A tökéletes mosoly így bármely korosztály számára elérhető!
(Webrádió)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!