Milyen zuhanykabint érdemes választani?

Belföld, 2021.06.18

Zuhanykabin-vásárlás előtt érdemes néhány szempontot figyelembe venni, hiszen egy rossz változat hosszú évekre megkeserítheti az ember életét.

Szóval célszerű körültekintően választani, így elkerülhető, hogy néhány éven belül cserére legyen szükség. Melyek ezek a szempontok? Cikkünkben eláruljuk!
 
A zuhanykabin-választás korántsem egyszerű dolog, hiszen különböző formák, kialakítások és funkciók közül kell kiválasztani az ideális változatot. Természetesen a funkcionalitás mellett a minőségnek és a kényelemnek is legalább olyan fontos szerepe van a zuhanykabinok esetében. Az alábbiakban eláruljuk, hogy mire kell figyelni a vásárlás során.
 
Az adottságokhoz mérten kell kiválasztani az ideális változatot
 
Nem kell telezsúfolni a fürdőszobát, szóval nem érdemes úgy zuhanykabint vásárolni, hogy mekkora fér az adott helyre. Ehelyett inkább azt kell figyelembe venni, hogy mekkora változat tudja kielégíteni az igényeket. Ha kisebb is elegendő, akkor érdemes azt választani, hiszen így legalább szellősebb lesz a hely a fürdőszobában.
 
A formát tekintve kapható téglalap alakú, íves vagy négyzet alakú változat. Minden esetben a fürdőszoba adottságaihoz mérten kell kiválasztani az ideális kivitelt, mely valóban impozáns látványt nyújt. Továbbá fontos figyelembe venni az ajtót, hiszen ügyelni kell arra, hogy kényelmesen nyíljon, ne ütközzön semmibe.
 
A kézi zuhanyrózsa ne az ajtóval szemben helyezkedjen el
 
A kézi zuhanyrózsa elhelyezésénél érdemes arra figyelni, hogy ne az ajtóval szemben helyezkedjen el. Miért fontos ez? Leginkább azért, mert hiába tökéletes a zuhanykabin vízszigetelése, az üvegről lefolyó víz biztosan szivárogni fog az ajtó alatt, ha azzal szemben helyezkedik el a zuhanyrózsa.
 
Továbbá amennyiben gyerekek is igénybe veszik a zuhanykabint, érdemes arra figyelni, hogy állítható legyen a zuhanyfej magassága. A Zuhanykabin.hu oldalán beszerezhető RAVAK zuhanykabinok például minden igényt kielégítenek a stílusos újdonságoknak, az innovatív tulajdonságoknak, valamint a különféle fejlesztéseknek köszönhetően.
 
Milyen legyen a zuhanykabin üvegének színe?
 
Érdemes olyan zuhanykabint választani, mely gyárilag összeszerelt, hiszen így nagymértékben megkönnyíthető a telepítési folyamat. Az említetteken kívül fontos kérdés a zuhanykabin üvegének színe, mely lehet átlátszó vagy színes. Az utóbbi előnye, hogy kevésbé látszik meg rajta a vízkő. Az átlátszó üvegből készült változatokon hamar meglátszik mindenféle szennyeződés.
 
Ma már kaphatóak vízlepergető tulajdonsággal rendelkező zuhanykabinok. Ezek a változatok nagyszerű megoldást nyújtanak a szennyeződések és a vízkő ellen. Sőt, ezekhez az üvegfelületekhez speciális tisztítószer is beszerezhető.

(Webrádió)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!