Mintegy négymilliárd forintból fejlesztik a szennyvízrendszert tíz dunántúli településen

Belföld, 2019.06.13

Mintegy négymilliárd forintból fejlesztik a szennyvízelvezetési és -kezelési rendszert az észak- és közép-dunántúli régió tíz településén - tájékoztatta Rajka polgármestere csütörtökön az MTI-t.

Kiss Vince (független) elmondta, a fejlesztések Bajóton, Bezenyén, Csabrendeken, Dunakilitin, Dunaszigeten, Feketeerdőben, Lábatlanban, Nyergesújfaluban, Rajkán és Répcelakon, főként európai uniós támogatásból valósulnak meg.

A program célja, hogy magasabb színvonalú és a kor követelményeinek megfelelő legyen a szennyvízelvezetési és -tisztítási szolgáltatás - tette hozzá.

Közölte, Bezenyén és a bezenyei szennyvízelvezetési agglomerációban (Dunakiliti, Dunasziget, Feketeerdő, Rajka) bővítik a csatornahálózatot és fejlesztik a szennyvíztelepet. Utóbbi tervezése megkezdődött, a kivitelezést várhatóan ősszel kezdik meg. A csatornahálózat bővítése keretében bekötik a rendszerbe azokat a Bezenye-Papréten található ingatlanokat, amelyek már rácsatlakoztak az ivóvízhálózatra.

A rajkai és bezenyei szennyvíztelep között szennyvíznyomócsövet építenek ki, a kivitelezés a napokban indul - mondta, jelezve a polgármester, a fejlesztés a többi helyszínen a tervezési, illetve az engedélyeztetési szakaszban van.

A beruházás honlapján olvasható információk szerint a beruházásra a Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Program keretében nyertek el támogatást a települések. Az Európai Unió az összérték 88 százalékát biztosítja, a fennmaradó részt a magyar állam fedezi. A program 2021 őszére fejeződik be.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!