Miskolci Fidesz-KDNP: a városvezetés okolható a közlekedési dugókért

Belföld, 2020.09.11

A kormánypártok miskolci közgyűlési frakciója a városvezetést okolja a településen a közelmúltban kialakult közlekedési dugókért.

Napok óta közlekedési dugókban araszolnak a miskolci autósok és a városi autóbuszoks, pedig csak egyetlen rövid szakasz áll felújítás alatt a Kis-Hunyad utcán; mindennek az oka a városvezetés: a közlekedés-szervezési előkészítetlenség és a felújításhoz kapcsolódó tájékoztatások hiánya - hangzott el az önkormányzatban kisebbségben lévő Fidesz-KDNP sajtótájékoztatóján pénteken Miskolcon.

Molnár Péter, a KDNP miskolci közgyűlési frakciójának vezetője azt mondta, ezt a helyzetet súlyosbíthatja, hogy szeptember 13-án megkezdődik egy jóval nagyobb volumenű beruházás, a belvárost a szirmai és a martinkert-városi résszel összekötő, úgynevezett Y-híd építése. Ez sokkal több közlekedőt érint, és az önkormányzat eddigi megnyilvánulásaiból már előre kikövetkeztethető a várható közlekedési káosz - értékelt.

Hozzátette, ennek az oka ugyanaz, mint a Kis-Hunyad utcán, csak sokkal súlyosabbak lesznek a következmények. A szakmai hibák nem egyszerű nemtörődömségből fakadnak, az ok sokkal súlyosabb, ugyanis mindez a városirányítási rendszer szétesését mutatja - jelentette ki Molnár Péter, aki szerint ez a szervezetlenség önkormányzati csődhalmazhoz vezetett, a város vezetése ugyanis nem tájékoztatja időben a lakosságot a közlekedési változásokról.

Hollósy András, a kormánypártok miskolci frakciószóvivője a sajtótájékoztatón azt emelte ki, hogy ahogy Budapesten a Lánchíd, úgy Miskolcon az Y-híd építése bír kiemelt, szimbolikus jelentőséggel. Számításaik szerint a fejlesztés miatt kialakuló közlekedési káosz körülbelül húszezer ember életét keserítheti meg.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!