MKT: Szegeden rendezik meg a 60. Közgazdász-vándorgyűlést szeptemberben

Belföld, 2022.08.14

Szegeden szervezi meg a 60. Közgazdász-vándorgyűlést a Magyar Közgazdasági Társaság (MKT) szeptember 22-23-án - közölte az MKT az MTI-vel.

A szakma legnagyobb éves konferenciáját, amelyre 800-900 közgazdászt várnak a szervezők, a Szegedi Tudományegyetem József Attila Tanulmányi és Információs Központjában tartják.

A közlemény szerint az idei, kétnapos konferencia plenáris előadói között már megerősítette részvételét Matolcsy György, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) elnöke, Varga Mihály pénzügyminiszter, Windisch László, az Állami Számvevőszék elnöke, Csányi Sándor, az OTP Bank Nyrt. elnök-vezérigazgatója és Laurent Maurin, az Európai Beruházási Bank vezető közgazdásza is.

A nyitó és a záró plenáris ülésen felül a közgazdász-vándorgyűlésen tárgyalják majd a poszt-covid időszak, a háború és az energiaválság okozta gazdasági kihívásokat.

A szekcióülések olyan témaköröket érintenek, mint a makrogazdaság és az államháztartás, a pénz- és tőkepiacok, a vállalati versenyképesség és innováció, valamint a humán tőke és az európai integráció. Emellett szó esik a kiberbiztonságról, az élelmiszer-ellátás biztonságáról, a logisztikai ágazat helyzetéről, a digitalizációról, a vállalati innováció irányairól, a platformgazdaságban rejlő lehetőségekről, illetve a munkaerőpiac egyenlőtlenségeiről is.

A 60. Közgazdász-vándorgyűlés folyamatosan bővülő programja és regisztrációs linkje elérhető a https://kozgazdasz-vandorgyules.blog.hu oldalon.

Az 1894-ben alapított Magyar Közgazdasági Társaság (MKT) a magyar közgazdászok legrégebbi, legjelentősebb szakmai-tudományos szervezete. A mintegy 3 ezer tagot számláló társaság - közhasznú egyesületként - a szűken vett tudományon túlmutató közgazdasági viták egyik legfontosabb fóruma Magyarországon - olvasható a társaság közleményében.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!