mno.hu: füstös szobákban zajlik az egyezkedés Gyurcsány és Márki-Zay között

Belföld, 2021.10.19

"Gyakorlatilag titokban, a sajtó előzetes tájékoztatása nélkül" találkozott Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció (DK) elnöke és Márki-Zay Péter, az ellenzéki előválasztáson nyertes miniszterelnök-jelölt - írta az mno.hu kedd este a DK elnökének Facebook-bejegyzésére hivatkozva.

A Magyar Nemzet online cikke szerint "az ellenzék meghatározó politikusa" azt közölte, valójában nem kellene hírértékének lennie annak, hogy leültek tárgyalni Márki-Zay Péterrel, az ellenzék közös miniszterelnök-jelöltjével. "De most más helyzet van. Most ez hír sokaknak. Hír, hogy a jelölt és a DK elnöke leült tárgyalni" - fogalmazott Gyurcsány Ferenc, aki azt írta: "semmi falrengető nem történt", arról beszéltek, hogy mit kell tenniük, hogy közösen leváltsák a kormányt.

Az mno.hu rámutatott: Márki-Zay Péter korábban a Népszavának adott interjújában még elítélte az eljárást, amikor "demokratikus küzdelem helyett füstös szobákban zsírozzák le az eredményt".

"A jelek szerint azonban jelenleg az ő közreműködésével éppen ez történik, hiszen a baloldali térfélen most formálódik az a közös lista, amely lényegében meghatározza, hogy kik kerülhetnek biztos befutó helyre, vagyis kik lehetnek majd tagjai a 2022-es országgyűlési választások után megalakuló parlamentnek" - tette hozzá cikkében az mno.hu.

Deák Dániel, a XXI. Század Intézet vezető elemzője a Facebook-oldalán kommentálta a történteket. A politológus szintén utalt Márki-Zay Péter június 7-ei, a Népszavának adott nyilatkozatára, és feltette a kérdést, mit csinál most Márki-Zay Péter. "Füstös szobában zsírozzák le Gyurcsánnyal a paktum részleteit" - fogalmazott Deák Dániel.

"Ennyit arról, hogy Márki-Zay más lenne, mint a többiek. Valójában ő is egy tipikus, képmutató, baloldali politikus" - írta az elemző.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!