Moccanni sem tudtak, levegőt is alig kaptak a hangfalban elbújtatott migránsok

Belföld, 2022.12.01

A Szegedi Járási Ügyészség vádat emelt az ellen a szerb embercsempész ellen, aki üres hangfalakban próbált meg illegális migránsokat az országba juttatni.

Migráns a hangfalban
Az embercsempészek leleményessége nem ismer határokat, néha azonban komoly testi és lelki gyötrelmeket okozhatnak azoknak az embereknek, akik illegálisan szeretnének Nyugat-Európába jutni.

A vádirat szerint a szerb férfi 2022. februárjában mintegy hét személyt rejtett el üres hangfalládákban. A férfi a migránsoktól fejenként 400 Eurót kért, amelyért cserébe Szerbiából Bécsbe vitte volna az illegális határátlépőket.

A röszkei határátkelőnél azonban a pénzügyőröknek gyanúsak lettek a méretes ládák és mint az ellenőrzés során kiderült, a "kibelezett" hangfalakban órák óta magzatpózban kuporogtak az illegális migránsok. Az emberek párossával nyomorogtak a hangfalakban, ahol megmozdulni sem tudtak, levegőhöz is csak a hangfal borításán keresztül jutottak.  

A szerb embercsempész ellen a járási ügyészség csempészett személyek sanyargatásával elkövetett embercsempészés bűntette miatt indított eljárást.

(Webrádió)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!