Modern városok - Felújítás a tatabányai Szent Borbála Kórházban

Belföld, 2018.11.07

Négyszázmillió forintos beruházással felújították a tatabányai Szent Borbála Kórház egyik szárnyát, így az intézmény öt fekvőbeteg osztályán javultak az ellátás feltételei - mondta el a kórház igazgatója szerdai sajtótájékoztatóján.

Lőke János hozzátette a felújítás 3300 négyzetmétert érintett. Az intézmény H jelű épületében a 35 éves, komfort nélküli kórtermekből 2-5 ágyas szobákat hoztak létre, hozzájuk tartozó fürdővel. A korábbi közös vizesblokkokból kórtermet vagy kezelőhelyiséget alakítottak ki az osztályok igényei szerint.

Az épület tartószerkezeti rendszere változatlan maradt, azonban megtörtént a szellőző-, valamint a víz- és csatornarendszer felújítása és szabályozhatóvá vált a fűtési hálózat.

A Modern városok program keretén belül elvégzett beruházás egy hatmilliárd forintos fejlesztés első üteme. A továbbiakban három év alatt egy új kórházi szárny épül, és ide költöztetik a most külön telephelyen működő Gőzfürdőt, valamint a tatai Árpád-házi Szent Erzsébet Kórház mozgásszervi és kardiológiai rehabilitációs osztályait - tette hozzá a főigazgató.

Az elmúlt években több mint 10 milliárd forintnyi uniós forrást fordítottak a Szent Borbála Kórház fejlesztésére - emlékeztetett Lőke János.

Az intézmény 5600 négyzetméteres új központi épülete 2015-ben készült el egy 5,8 milliárd forintos beruházás részeként, majd a következő két évben sürgősségi ellátásra 1,2 milliárd, műszerfejlesztésre 1,2 milliárd forintot fordítottak.

Az intézmény fekvőbeteg osztályain 2017-ben 32 ezer embert gyógyítottak, a járóbeteg-ellátást csaknem 65 ezer ember vette igénybe. A 876 ágyas intézményben 180 orvos és 735 egészségügyi szakdolgozó gyógyít.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!