Modern városok - Két atlétikai pálya fejlesztése kezdődhet el Szegeden

Belföld, 2019.03.21

Kormányzati támogatással 2,1 milliárd forintból két atlétikai pálya fejlesztése indulhat el Szegeden a Modern városok program keretében - jelentette be Bartók Csaba, a Fidesz helyi elnöke csütörtökön a Tisza-parti városban.

A politikus sajtótájékoztatóján elmondta, a SZVSE-pálya felújítása és az egyetemi sportközpont területén egy új atlétikai centrum kialakítása kapcsolódik a városban folyó sportberuházásokhoz: az ifjúsági centrum és a fedett uszoda építéséhez.

Az SZVSE - a város által évtizedek óta magára hagyott - sporttelepén 550 millió forintból nemzetközi szabványoknak megfelelő, nyolcsávos, világítással rendelkező modern pályát alakítanak ki. Építenek egy diszkosz és egy kalapácsvető dobópályát, egy füvesített gerelyhajító nekifutót, két súlylökő-pályát, és teljes atlétikai eszközgarnitúrát kap a létesítmény - közölte az egykori válogatott kézilabdázó.

A Szegedi Tudományegyetem sportközpontjában szintén nemzetközi szabványoknak megfelelő, nyolcsávos, világítással rendelkező futópályát, valamint egy hatsávos, 80 méteres futópályát, egy magasugróhelyet, diszkosz és kalapácsvető dobópályát, két súlylökő-pályát alakítanak ki. Az 1,6 milliárd forintos beruházás keretében épül egy 300+100 főt befogadó lelátó, konditerem, és egy 80-100 férőhelyes öltözőblokk is - ismertette a fejlesztés részleteit Bartók Csaba.

A fideszes politikus kitért arra, a helyi fejlesztésekben csak a polgári, jobboldali kormányra számíthatnak a szegediek. A szocialisták soha annyi beruházást nem hoztak a városba, mint amennyit 2010 óta a kormány. "A nagyszabású fejlesztéseket, a város arculatát meghatározó beruházásokat csak a polgári kormánytól remélhetjük" - tette hozzá.

Kérdésre válaszolva Bartók Csaba elmondta, a beruházások tervei már elkészültek. A SZVSE sporttelepének fejlesztése csak a pályát érinti, így azt hamarabb birtokba vehetik majd a sportolók, de reményei szerint már akár jövőre meg is valósulhatnak a beruházások.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!