Modern városok - Kollégiumot alakítanak szakképző központtá Tatabányán

Belföld, 2019.01.18

Tatabányán megkezdődött az ország egyik legkorszerűbb eszközökkel felszerelt szakképzési központjának létrehozása, melyet 2,4 milliárd forintos beruházással a volt városi kollégium leromlott épületének felújításával alakítanak ki - közölte a városháza az MTI-vel.

A polgármesteri hivatal tájékoztatása szerint az épület a megyeszékhely két szakképző intézményének összevonásával megalakult Tatabányai Szakképzési Centrum Műszaki Szakgimnáziumának ad otthont. Az intézményben tanuló diákok létszáma eléri a 850-et. A kormány a Modern városok program keretében támogatja a kollégium átalakítását.

A fejlesztés célja, hogy a szakgimnázium alkalmassá váljon a gépészet, a közlekedésgépészet, a vegyészet, az informatika, az elektronika, továbbá tizenkét szakképesítés esetében, hogy képző központként kiegészítse a vállalatoknál folyó gyakorlati képzést a kor követelményeinek megfelelő, modern eszközparkkal.

A volt kollégium épületében kabinetrendszerben helyezik el az egyes ágazatokhoz tartozó egységeket, egy-egy speciális tanteremben az összes olyan eszköz rendelkezésre áll, mely az adott ágazat vagy szakma elsajátításához szükséges. Itt a diákok a gyárakban is megtalálható, korszerű eszközökön sajátíthatják el a különböző munkafolyamatokat.

A kivitelezés során az épület homlokzati hőszigetelést kap, míg a belső térelválasztó falakat áthelyezik, ezzel biztosítva a tér optimálisabb kihasználását. Az épület átalakításának várható befejezése 2020. február, a projekt zárása 2020 tavaszán várható.

Berczellyné Nagy Marianna, a Tatabányai Szakképzési Centrum főigazgatója az MTI-nek korábban elmondta, a kormány a Modern városok program keretében együttműködési megállapodást kötött az önkormányzattal Tatabánya oktatásfejlesztési programjának kidolgozásáról.

A program kiterjed az Árpád Gimnázium reálgimnáziummá fejlesztésére, az államilag finanszírozott műszaki felsőoktatási képzés megvalósítására, a duális képzés bevezetésére, valamint a korszerű szakképző központ kialakítására.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!