Időjárás
meteoblue
TV műsor

Modern városok program - Kásler: három fontos területre fókuszál az új székesfehérvári kórházi tömb

Belföld, 2021.10.15

Három rendkívül fontos területre fókuszál a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház új kórházi tömbje, amely a Modern városok programban 11,5 milliárd forintból épülhet meg - hangsúlyozta az emberi erőforrások minisztere pénteken a projektnyitó sajtótájékoztatón.

Kásler Miklós elmondta, hogy kiemelt diszciplínák bázisát teremti meg a fejlesztés: a pulmonológiáét, az infektológiáét és az onkológiáét.

A miniszter megjegyezte, hogy a magyar egészségügy hat nemzeti programra épül, azokra a betegségcsoportokra (daganatos megbetegedések, kardiológiai és általános keringési betegségek, mentálhigiénés problémák, mozgásszervi betegségek, gyermekkori megbetegedések és a különböző fertőzések) dolgozták ki, amelyben "az emberek zöme meghal vagy megnyomorodik".

Ezek közül három kap modern, 21. századi elhelyezést az új, hatezer négyzetméteres, háromszintes épület egy-egy emeletén - tette hozzá.

Kásler Miklós azt mondta, hogy az új tömbben 1-2 ágyas szobákban, teljes komfort mellett gyógyulhatnak a betegek, miközben a kórházi dolgozók korszerű felszerelésekkel, kiváló körülmények között végezhetik gyógyító tevékenységüket.

Vargha Tamás (Fidesz) Székesfehérvár országgyűlési képviselője emlékeztetett: amikor 2014-ben felavatták az új műtőblokkot, az volt a cél, hogy folytassák a megkezdett utat és 21. századi kórházat hozzanak létre Fejér megye lakosságának.

Megemlítette, hogy nem csak a 112 ágyas új épületre koncentrál a két év alatt megvalósuló fejlesztés: egyrészt korábban két helyszínen parkolók épültek, másrészt a meglévő épületekben a légtechnikai berendezések is megújulnak, hogy mindig ideális legyen a hőmérséklet a gyógyuláshoz.

Bucsi László, a kórház főigazgatója közölte, hogy a következő hetekben elkezdődik a volt pulmonológia épületének bontása, mivel a helyén épül fel az új kórházi tömb.

(FOTÓ)
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!