MSZP: a szakma bevonásával kell újjáépíteni az egészségügyet

Belföld, 2021.02.09

A nyilvánosság előtt, a szakma bevonásával kell újjáépíteni az egészségügyet - mondta az MSZP országgyűlési képviselője kedden.

Bangóné Borbély Ildikó a pártja Facebook-oldalán közvetített online sajtótájékoztatón arról beszélt, a koronavírus-járvány rávilágított arra, hogy az egészségügy átalakítása nem várhat, az ellátórendszer hiányosságai soha nem voltak ennyire egyértelműek.

Az ellenzéki politikus közölte: csak akkor biztosítható mindenkinek a gyógyulás esélye, ha van elegendő orvos, ápoló és eszköz, ha rendelkezésre áll a tisztességes fizetéshez, az eszközök beszerzéséhez szükséges pénz.

Az ellátás megszervezéséért önálló és kompetens kormánytagnak kell felelnie - hangsúlyozta.

Bangóné Borbély Ildikó szerint a Fidesz eddigi lépései a bürokráciáról szóltak: vannak kancellárok, kórházparancsnok, van országos kórházfőigazgató is. Elmondta, az újabb és újabb központosítások a szakmaiság rovására történtek, hiszen látszik, hogy az átalakítások csak a hivatalok átpolitizáltságát növelték.

Felidézte, hogy az országos tisztifőorvosi rendszert 2011 óta ötször is jelentősen átalakították.

Az MSZP-s politikus szerint a járvány idején még szembetűnőbb az, hogy az átszervezések milyen "kaotikus állapothoz" vezettek. Példaként említette, hogy mindenki azt találgatja, hol szerepel a kormány által oltási tervnek nevezett, "a valóságban inkább prioritási listának" nevezhető kivonaton.

Bangóné Borbély Ildikó szóvá tette a koronavírus elleni vakcinára történő regisztráció bizonytalanságait, illetve azt, hogy az egészségügyért már nemcsak Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere, hanem Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, valamint Pintér Sándor belügyminiszter is felel.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!