MSZP: az emberek népszavazáson mondanak véleményt "Orbán Viktorról és bandájáról"

Belföld, 2021.09.02

Az emberek népszavazáson fogják elmondani, hogy "Orbán Viktor és bandája" nem az ő érdekükben kormányoz - jelentette ki az MSZP elnökhelyettese csütörtöki online sajtótájékoztatóján.

Komjáthi Imre ezt azzal összefüggésben fogalmazta meg, hogy a Nemzeti Választási Bizottság hétfőn hitelesített Karácsony Gergely főpolgármester öt, "jövővédő" népszavazási kezdeményezése közül két, a Fudan Egyetemmel és az álláskeresési járadék meghosszabbításával kapcsolatos kérdést.

Az ellenzéki politikus az MSZP Facebook-oldalán közvetített sajtótájékoztatón felhívta arra a figyelmet, hogy a Központi Statisztikai Hivatal adatai szerint 93 ezer ember van, aki 14 és fél hónapja nem talál munkát, miközben az álláskeresési járadék három hónapig jár.

Hozzátette: a tavaly augusztusi adatokhoz képest 20 százalékkal nőtt azok száma, akik több mint egy éve nem találnak munkát.

Emlékeztetett arra, az MSZP az elmúlt időszakban folyamatosan azt követelte, hogy emeljék 9 hónapra az álláskeresési járadék időtartamát, összegét pedig minimum 100 ezer forintra.

Komjáthi Imre szerint a Fidesznek fontosabb, hogy világkiállításon mutogassa a leölt állatok trófeáit, minthogy az emberekre fordítsa ezt a pénzt. Teleöntik betonnal az országot, de ezek a betonmonstrumok nem az embereket szolgálják - vádolta a nagyobbik kormánypártot.

Hangsúlyozta, az emberek a népszavazáson fogják elmondani, hogy nem kérnek a Fudan Egyetemből és azt akarják, hogy kilenc hónapig járjon az álláskeresési támogatás.

Az MSZP elnökhelyettese az igazi garanciának a kormányváltást tartotta és arra kért mindenkit, hogy vegyen részt a szeptember 18-án induló ellenzéki előválasztáson.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!