MSZP: biztosítsa a mentők és a tűzoltók működéshez szükséges forrásokat a kormány!

Belföld, 2022.08.09

Biztosítsa a mentők és a tűzoltók működéséhez szükséges forrásokat a kormány, ne rajtuk kezdjék a spórolást - sürgette szerdai online sajtótájékoztatóján Komjáthi Imre, az MSZP elnökhelyettese, a párt országgyűlési képviselője.

Az ellenzéki politikus azt szorgalmazta: kezdje önmagán a takarékoskodást a kormány; szerinte nem kell milliós fizetés az államtitkároknak, ahogy nem szükséges sem túlfűteni, sem túlhűteni a Karmelita kolostort.

Egyben arra szólította fel a kabinetet, hogy "ne a kommunikációval akarjanak megoldani mindent, hanem valós kormányzással".

Hozzátette: amikor a Mol 500 milliárdos extraprofitot könyvelhet el, az MVM pedig 1,4 milliárdot költ a Ferencváros focicsapatának támogatására, akkor a mentők és a tűzoltók állományának tagjai elvárják, hogy az ő feladatellátásukra is jusson néhány milliárd forint pluszforrás.

A kormány tegye a dolgát: ne azzal legyenek elfoglalva, hogy országgyűlési képviselőket fenyegetnek, hanem azzal, hogy az érintetteket nem stresszelik a bizonytalansággal, hanem megfelelő tájékoztatást adnak nekik - fogalmazott, azt sürgetve, biztosítsák a forrást ezen szervek vonulásaihoz, gyakorlataihoz, valamint azt is, hogy legyen olyan kút, ahol meg tudják tankolni járműveiket.

Arra hívta fel a kormányzatot: körlevélben tájékoztassa az érintetteket, hogy azok biztonságban érezzék magukat, tudják azt, hogy el tudják majd végezni a munkájukat.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!