MSZP: ijesztgető "mumus-kormányzást" folytat a Fidesz

Belföld, 2021.09.13

Az ország valódi problémáinak megoldása helyett ijesztgető "mumus-kormányzást" folytat a Fidesz - hangoztatta hétfői online sajtótájékoztatóján az MSZP-Párbeszéd színeiben az ellenzéki előválasztáson a főváros X. és XVII. kerületében induló Lukoczki Károly.

Az ellenzéki politikus szerint a kormányoldal - most éppen Karácsony Gergely ellen alkalmazott - módszere egyszerre mutatja az utóbbi 11 év kormányzásának sikertelenségét, és azt, hogy kit tart a Fidesz Orbán Viktor legesélyesebb ellenzéki kihívójának.

Lukoczki Károly szerint nem a főpolgármester elleni kampányra volna szükség, hanem arra, hogy vezessenek be sávos adójóváírást a legkevesebbet keresők támogatására, hozzák vissza a nyugdíjak - infláció mellett a béremelkedést is figyelembe vevő - svájci indexálását, emeljék meg a nyugellátás minimum összegét, a mostani 27-ről pedig csökkentsék öt százalékra az alapvető, 18-ra az egyéb élelmiszerek áfáját.

A lakhatási válság kezelésére Lukoczki Károly bérlakás-programot javasolt, de azt is fontosnak nevezte, hogy emeljék 100 ezer forintra az álláskeresési járadék minimum összegét, a juttatást pedig kilenc hónapon keresztül lehessen igénybe venni.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!