MSZP: kapjanak mentális poszt-Covid-felkészítést a pedagógusok!

Belföld, 2021.06.24

Azonnali felkészítést sürgetett a pedagógusok számára Ujhelyi István MSZP-s európai parlamenti (EP-) képviselő, az EP közegészségügyi bizottságának tagja csütörtökön annak érdekében, hogy sikeresen leküzdhessék a koronavírus-járvány káros mentális hatásait.

Online sajtótájékoztatóján az ellenzéki politikus arról beszélt: hatgyermekes családapaként teljes tanácstalanságot lát a tanárok és a szülők körében azzal kapcsolatban, hogyan folytatódik szeptembertől az oktatás.

Hozzátette: akár online, akár hagyományos módon kezdődik a következő tanév, mind a tanárokat, mind a szülőket fel kell készíteni erre a helyzetre.

A szocialista politikus hangsúlyozta: egy kutatás adatai szerint Magyarországon minden ötödik gyermek szorong és boldogtalan, minden tizediknél pedig konkrét problémákra utaló tüneteket okozott a járvány, ezért is javasolta az EP közegészségügyi kérdésekben illetékes bizottságának tagjaként, hogy az unió növelje meg jelentősen a társadalom mentális egészségének felmérésére és fejlesztésére fordított forrásokat.

Ujhelyi István szerint a magyar kormánynak is ilyen programokat kell indítania, hiszen a pedagógusok, iskolák, szülők nem kaptak lelki segítséget a felmerülő problémák kezeléséhez, miközben a világ egyik legborzasztóbbja a magyarországi halálozási ráta.

Itt nem a propaganda számít, itt a gyermekeink, az egész társadalom több évtizedes jövőjről van szó - fogalmazott a szocialista politikus, azt hangsúlyozva, hogy a mentális egészséghez való hozzáférés ugyanolyan jog, mint a fizikaihoz fűződő.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!