MSZP: kettős mércét alkalmaz az ügyészség

Belföld, 2020.03.09

Kettős mércét emlegetett a Győr-Moson-Sopron megyei ügyészséggel kapcsolatban az MSZP országgyűlési képviselője hétfőn Budapesten sajtótájékoztatón.

Kunhalmi Ágnes kifejtette: az ügyészség büntetőeljárást indított lopás miatt egy 20 éves soproni egyetemista fiú ellen, aki egy szocialista politikus fia és az őszi önkormányzati választási kampányban leszedett három fideszes plakátot.

Elmondta, fideszes aktivisták a tavaly májusi európai parlamenti választás előtt kisbusszal szállítottak el több tucat MSZP-s választási plakátot Győrben. Mivel arra hivatkoztak, hogy nem ellopták, hanem a szelektívhulladék-gyűjtőbe akarták vinni az általuk letépkedett MSZP-s hirdetéseket, ellenük nem indult eljárás - tette hozzá.

Azt firtatta, miért alkalmaz kettős mércét az ügyészség a két ügyben, holott a soproni egyetemista is arra hivatkozott, a szelektív kukába vitte a plakátokat.

Kunhalmi Ágnes azt tudakolta, vajon egy újabb fideszes koncepciós pert látnak-e.

Véleménye szerint a rendőrség és az ügyészség durván és nyíltan kiszolgálja a Fideszt.

Jelezte, Tóth Bertalan, az MSZP elnöke a múlt héten Polt Péter legfőbb ügyészhez fordult, azt kérdezve: miért ítélik meg ennyire eltérően a két esetet.

Kunhalmi Ágnes szerint az ügyészségnek meg kellene szüntetni a 20 éves fiú elleni eljárást, vagy a győri fideszesek elleni is eljárást kellene indítania.

A szocialista politikus egy kérdésre válaszolva azt javasolta, a Momentumot kérdezzék meg arról, hogy sajtóhírek szerint Gyurcsány Ferenc DK-elnök Déri Tibort, a IV. kerület momentumos polgármesterét is átcsábíthatja pártjába.

Egy másik kérdésre Kunhalmi Ágnes rögzítette: teljes mértékben egyetért Karácsony Gergely főpolgármesterrel abban, hogy 2022-ben új politikára van szükség, nem lehet visszatérni a 2010 előtti időkhöz.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!