MSZP: Magyarországnak csatlakoznia kell az Európai Ügyészséghez

Belföld, 2021.07.29

Magyarország Európai Ügyészséghez történő csatlakozása mellett érvelt az MSZP-Párbeszéd európai parlamenti (EP-) képviselője csütörtökön.

A szocialista Ujhelyi István a Facebook-oldalán közvetített online sajtótájékoztatón közölte, pártja támogatja Karácsony Gergelynek, az MSZP-Párbeszéd és az LMP előválasztási miniszterelnök-jelöltjének ötkérdéses népszavazási kezdeményezését, köztük azt, amelyik a Európai Ügyészséghez csatlakozásról szól.

Véleménye szerint "Orbán és rendszere" menekül az Európai Ügyészség, illetve minden olyan független szervezet elől, amely belenézhet "mocskos kártyalapjaiba". "Csak az fut a hatóságok elől, akinek félnivalója van" - jegyezte meg.

Az ellenzéki politikus kitért arra: az EU részéről az egyik visszatérő vádpont az országgal szemben, hogy a magyar kormány nem arra költi a forrásokat, amire az EU szánta. Most a források befagyasztását nem önmagában "a homofób törvény", "a CEU elüldözése" vagy "a jogállamisági kritikák" miatt helyezte kilátásba az EU, hanem "a korrupció, az uniós forrásokkal elkövetett visszaélések magas száma és azok kötődése miatt a politika legfelsőbb köreihez" - fűzte hozzá.

Az EP-képviselő szavai szerint ha Magyarország csatlakozna az Európai Ügyészséghez, akkor nem kellene, hogy "attól fájjon az ország feje", hogy az Orbán-rendszer hogyan nyúl bele a pénzek elosztásába vagy a visszaélések felgöngyölítésébe. Ha 2022-ben leváltja az ellenzék a kormányt, akkor első dolguk lesz csatlakozni az Európai Ügyészséghez - hangoztatta Ujhelyi István.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!