MSZP: semmit nem ad a népnek a jövő évi költségvetés tervezete

Belföld, 2020.06.05

Az újjáépítés helyett a fideszes oligarchák költségvetését nyújtotta be javaslatként a kormány a törvényhozásnak - vélekedett pénteki online sajtótájékoztatóján Korózs Lajos, a parlament népjóléti bizottságának szocialista párti elnöke.

Arról beszélt: miniszteri kinevezésekor Kásler Miklós azt ígérte, rendbe teszi a sürgősségi és az alapellátást, felszámolja a háziorvosi rendszer hiányosságait, megreformálja a szakellátást, valamint felszámolja a kórházak adósságát, ám mindebből az ellenzéki politikus szerint semmi nem valósult meg.

Új, kompetens egészségügyi vezetésre van szükség az országban - fogalmazott Korózs Lajos, bukottnak nevezve a csúcsminisztériumi rendszert e területen, önálló egészségügyi tárca felállítását szorgalmazva.

Azt sürgette, hogy olyan bérrendezést hajtson végre a kormány, amely itthon tartja a dolgozókat, segíti továbbképzésüket, valamint azt, hogy egyösszegben fizessék ki az egészségügyieknek az 500 ezer forintos pluszjuttatást.

Káslernak mennie kell, Kásler nem alkalmas arra, hogy a magyar egészségügyet irányítsa - jelentette ki az ellenzéki politikus.

Frakciótársa, Bangóné Borbély Ildikó arról beszélt: a koronavírus-járvány arra mutatott rá, hogy nem halogatható a magyar egészségügy átszervezése.

Közlése szerint évente 46 ezer ember halálát okozza Magyarországon, hogy nem jut hozzá a megfelelő egészségügyi ellátáshoz.

Példaként hozta fel, hogy mind több a betöltetlen háziorvosi praxis, közben egyre magasabb a háziorvosok átlagéletkora, a kórházi várólisták pedig mind hosszabbra nyúlnak.

Az ellenzéki politikus azt közölte, évi 7-800 milliárd forintra lenne szükség ahhoz, hogy nagyon gyorsan rendbe lehessen tenni Magyarországon az egészségügyet.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!