MSZP: tegye ingyenessé a balatoni strandokat a kormány!

Belföld, 2020.07.24

A fizetős balatoni strandok idei ingyenessé tételére szólította fel a kormányt Komjáthi Imre, az MSZP alelnöke pénteki online sajtótájékoztatóján.

Orbán Viktor kormányfő pénteki rádióinterjújában ismét arról beszélt, hogy "több Balaton, kevesebb Adria" - emlékeztetett a politikus.

Ezért tenni is kellene, ugyanis magyar családok százezreinek szűnt meg a lehetősége, hogy elmenjenek a Balatonra pihenni, mivel "a Balatont és környékét átjátszották kormány közeli vállalkozóknak" - mondta.

Hozzátette: a családok belföldi nyaralásra készülnek a koronavírus-járvány miatt, de az MSZP szerint elfogadhatatlan, hogy ne legyen lehetőségük a tó mellett pihenniük a "brutális árak" miatt.

A szabadstrandokat "lassan már nagyítóval sem lehet megtalálni", a strandbelépők 800-2000 forint között vannak, és sok helyen fizetni kell a parkolásért is - közölte.

Követeljük, hogy a kormány tegye lehetővé, hogy a jelenleg fizetős vízparti strandok ingyenesek legyenek ebben az idényben, hasonlóan a korábban bevezetett ingyenes parkoláshoz és közterület-használathoz azzal a különbséggel, hogy ezúttal a kabinet kompenzálja a járvány miatt nehéz helyzetben lévő önkormányzatokat - tette hozzá Komjáthi Imre.

Megjegyezte: az MSZP szemére vetették, hogy javaslatuk visszavetné a Balaton piaci alapú fejlesztését, a korszerű pihenő- és üdülőövezetek létrehozását. Ezzel kapcsolatban kijelentette: a Fidesz "felső elitje" az elmúlt öt évben "kisgömböcként elkezdte megvenni a magyar tengert", jelenleg 42 projekthelyszínen vannak jelen, országos összesítésben övék a szálloda- és mólófejlesztésre szánt 138 milliárd forint kétharmada.

Komjáthi Imre felidézte: aláírásgyűjtést indítottak a Balaton védelmében, valamint három népszavazási kérdést adnak be hitelesítésre "a szabad vízpartok megmentése érdekében".
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!