MSZP: tenni kell a magas üzemanyagár ellen!

Belföld, 2021.10.27

A magas üzemanyagárak miatt intézkedésre szólította fel szerdán az MSZP pártigazgatója a kormányt. A szocialisták figyelemfelhívó akciót is indítanak, hogy megmutassák: "a kormány a benzinárral is úgy politizál, hogy az emberek életét megnehezítse".

Molnár Zsolt az MSZP Facebook-oldalán egy benzinkút árkijelző táblái elől közvetített online sajtótájékoztatón azt mondta, jelentős részben a magyar kormányon múlik az üzemanyagár, mivel abban a legjelentősebb rész az adó.

Értékelése szerint az önkormányzatok mellett most már az embereket is sarcolja a kormány, hiszen az ötszázforintos üzemanyagár elfogadhatatlan.

Felidézte, amikor a Fidesz ellenzékben volt, az akkori kormányt okolta a magas üzemanyagárakért.

Az ellenzéki országgyűlési képviselő azt is követelte, hogy a kormány haladéktalanul adja át a jövedékiadó-bevételek egyharmadát a települési önkormányzatoknak, hogy azok el tudják látni az út- és parkfejlesztéssel kapcsolatos feladataikat.

Az MSZP által indított országos akcióról Bihal Dávid, az MSZP országos elnökségének tagja, XV. kerületi önkormányzati képviselő azt mondta, a következő időszakban nagyon sok helyen ott lesznek figyelemfelhívó akcióval, hogy megmutassák: "a kormány a benzinárral is úgy politizál, hogy az emberek életét megnehezítse".

"Figyeljenek minket! Ott leszünk minden kilométerkőnél" - hangoztatta.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!