MSZP: a főpolgármester saját zsebéből fizesse a nagyberuházások bírságait!

Belföld, 2018.01.12

Az MSZP felszólította a főpolgármestert, hogy a saját zsebéből fizesse ki a 3-as metró felújítása és a budapesti elektronikus jegyrendszer ügyében kiszabott bírságokat.

Horváth Csaba, a szocialisták fővárosi képviselője pénteken, Budapesten tartott sajtótájékoztatón úgy fogalmazott, Tarlós Istvánnak "nem lehet olyan vastag bőr a képén", hogy megint a budapestiekkel fizetteti ki a hibái árát.

Kiemelte, ha Tarlós István "nem ért a szép szóból", vagyis a következő közgyűlésen nem fogadják el a 3-as metró állomásainak teljes akadálymentesítését, akkor a budapestiek azt egy népszavazáson erővel fogják kikényszeríteni.

Az ellenzéki politikus szólt továbbá arról is, hogy a január végi közgyűlésen javaslatot tesznek Dabóczi Kálmán, a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) vezérigazgatójának menesztésére is.

Horváth Csaba elmondta, a főpolgármester téved, amikor két különböző hosszúságú időszakot, a 2006-2010 és a 2010-2018 közötti támogatásokat összehasonlítva az utóbbi időszakot próbálja sikeresebbnek beállítani arra hivatkozva, hogy akkor 218 milliárd forintot kapott a város a korábbi 190 milliárd forint helyett. "Tarlós Pistikének szeretném jelezni, hogy üljön le, ez most egyes!" - fogalmazott.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!