Négy településen lesz időközi önkormányzati választás vasárnap

Választás 2018, 2017.11.08

Négy településen lesz időközi önkormányzati voksolás vasárnap: Lendvajakabfán, Tilajban és Váraszón polgármestert, Kárászon pedig egyéni listás képviselőket választanak.

A Zala megyei Lendvajakabfán a korábbi polgármester, Zsupán László (független) halála miatt tartanak időközi választást. A kistelepülésen két független jelölt, Egri Éva és Liszjákné Babolcsai Erika méreti meg magát a polgármesteri tisztségért, a választói névjegyzékben 38 szavazópolgár szerepel.

A szintén Zala megyei Tilajban ugyancsak a korábbi polgármester, Senkó József (független) halála miatt lesz időközi választás vasárnap. A megüresedett polgármesteri posztért három független jelölt indul: Hosszú Márta, Salamon László Krisztián - aki 2006 és 2010 között függetlenként már volt polgármester -, valamint Senkó Balázs, a nemrég elhunyt települési vezető fia. Tilajban 164 választópolgár adhatja le majd a voksát.

A Heves megyei Váraszón azért lesz időközi választás, mert a korábbi településvezető, Pál István László (Fidesz-KDNP) nyugdíjba vonul, ezért lemondott. A kistelepülésen Telek László (Magyar Munkáspárt) és Váraszó jelenlegi független alpolgármestere, Vincze Ferenc méreti meg magát. A település választói névjegyzékében 410-en szerepelnek.

A Baranya megyei Kárászon két egyéni listás önkormányzati képviselőt választanak vasárnap, a két helyre öt független jelölt pályázik. A település választói névjegyzékében 281-en szerepelnek.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!