NEK - Basil Ekwunife: magyar misszionáriusok segítettek Nigériában is

Belföld, 2021.09.06

Az eucharisztia a szeretet és a szolgálat missziója - fogalmazott a nigériai onitshai érsekség alkancellárja az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus második napján, hétfőn a budapesti Szent István-bazilikában tartott előadásában.

Basil Ekwunife azt mondta: az eucharisztia, a szolidaritás, a szeretet és a könyörületesség nyilvánul meg a magyar Afréka Alapítvány munkájában is. Hangsúlyozta: fontos a misszió keresztény mivolta is, hiszen "lelki gyökereink nélkül" a missziós munka könnyen válhat egyszerű aktivista cselekedetté.

Kiemelte: a magyar misszionáriusok segítségével fejleszteni tudták kórházi ellátásaikat egy olyan országban, ahol nincs társadalombiztosítás és sok a beteg, akik gyakran el sem jutnak a kórházakba. Hozzátette: a magyarok az ételosztásban is segítettek, valamint több mint 50 diák tanulmányait is támogatták.

Az est folyamán Valerian Okeke, a nigériai Onitsha érsek-metropolitája az eucharisztiáról szólt, amely küldetést ad és összekapcsolja a híveket. Hozzátette: az oltáriszentség legfőbb üzenete az, hogy "legyünk áldás" testvéreinknek.

Fodor Réka, az Afréka Alapítvány vezetője elmondta: az onitshai érsekségnek több mint 500 papja van mintegy 200 plébánián és több kórházat is fenntartanak.

A rendezvényen Csókay András idegsebész is beszélt missziós tapasztalatairól, az általuk végzett műtétekről, valamint arról, hogy orvosi felszerelésekkel is segítették a gyógyító munkát.

Izunna Okonkwo, az onitshai Borromeo Szent Károly kórház igazgatója pedig az éhínségekre, valamint arra hívta fel a figyelmet, hogy az afrikai országban az erőforrások elosztása nem arányos.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!