NEK - Bizánci szent liturgia és idegen nyelvű szentmisék a kongresszus szerdai programjában

Belföld, 2021.09.08

Bizánci rítusú szent liturgia és idegen nyelvű szentmisék is szerepelnek a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus (NEK) szerdai programjában.

A Szent István-bazilikában délután négy órakor kezdődő bizánci liturgiát Jusszef Abszi melkita görögkatolikus pátriárka vezeti.

Szerda délután a plébániai közösségek látják vendégül a kongresszusra a világ számos pontjáról érkező zarándokokat, több templomban tartanak idegen nyelvű szentmisét.

A gazdagréti Szent Angyalok-templomban Robert Sarah bíboros misézik olaszul, a Rózsák terén lévő Árpád-házi Szent Erzsébet Plébániatemplomban Jérome Beau érsek mutat be francia nyelvű misét. A Szervita téri templomban szlovén, a városmajori templomban spanyol, a zuglói Páduai Szent Antal-templomban lengyel, a Budapest-Angyalföldi Szent László-templomban portugál, a Villányi úti Szent Imre-templomban német, a vízivárosi Szent Anna-templomban román, a Belvárosi templomban és a lágymányosi Magyar Szentek templomában angol, a józsefvárosi templomban szlovák nyelvű szentmisén vehetnek részt a hívek.

A Hungexpón délelőtt Charles Maung Bo mianmari bíboros, az Ázsiai Püspöki Konferencia elnöke tart katekézist, ezt követi Moysés Azevedo, a Shalom Közösség alapítójának tanúságtétele, majd a fakultációk.

Délután a Széll Kálmán téren és az Örs vezér terén felállított missziós színpadon koncertek, tanúságtételek várják az érdeklődőket.

Egész nap vásár lesz a Szent István-bazilika előtti téren, illetve a NEK párhuzamos programjaként a téren tartják a Szent István-könyvhetet, a keresztény könyvkiadók seregszemléjét.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!